Românii ar putea primi biciclete gratis

biciclete Timisoara

Aleșii vor ca românii să facă cât mai multă mișcare, dar și să fluidizeze traficul infernal din marile orașe ale țării, fapt pentru care intenționează să dea posibilitatea fiecărui angajat să meargă la muncă cu bicicleta.

În acest sens, săptămâna viitoare în Parlament va fi depus un proiect legislativ prin care, angajații vor putea primi de la angajator o bicicletă pentru a se deplasa în interes de serviciu.

Concret, angajatorii pot acorda angajaților maximum 1.500 de lei pentru cumpărarea unei biciclete și le pot oferi 0.33 lei pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta în drumul spre serviciu.

Proiectul președintelui UNPR Valeriu Steriu introduce o nouă formă de tichete valorice – tichetele de bicicletă, informează libertatea.ro.

Asemănător tichetelor de masă sau tichetelor cadou, tichetele de bicicletă sunt acordate angajaţilor pentru a stimula folosirea de către aceştia a bicicletei pentru deplasările între domiciliu şi locul de muncă, precum şi pentru deplasările în interes de serviciu. Tichetele pot fi utilizate în magazinele specializate în vânzarea bicicletelor, a echipamentului de ciclism. Angajatorii pot subvenția mersul pe bicicletă al angajaților printr-o indemnizație, acordată tot sub forma tichetelor de bicicletă, într-o limită anuală de 300 RON, pentru o valoarea de 0,33 RON pe kilometru parcurs.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Românii ar putea primi biciclete gratis

Lasă un răspuns