Execuție ca la tribunalele poporului în USR Timiș. Fritz a dat afară un membru care a îndrăznit să aibă și alte păreri

Fritz, după cazul directorului trimis în judecată: doar o parte din haremul de dubioși de lângă Robu

Ca la tribunalele poporului din anii 50! Asta pare să fie metoda folosită de USR Timiș atunci când trebuie să ia măsuri împotriva celor care au și alte păreri decât linia directoare trasată de la ”județ”. Exemplul lui Dorel Focșa, membru al USR Racovița, este grăitor, el fiind ținta unei execuții cum doar în regimurile totalitare se poate vedea.

Pentru că a îndrăznit să aibă și alte păreri decât cele impuse de conducerea filialei județene, Dorel Focșa a fost executat pe loc, fiind exclus din partid printr-o decizie luată de Biroul Județean al USR Timiș, în care limbajul folosit și argumentele aduse trimit la anii 50 ai României unde își făcea loc totalitarismul și nu erau permise alte idei, păreri sau convingeri.

În decizia luată, useristul din Racovița este tratat fără cel mai mic respect, fiind prezentat drept ”pârâtul” care a ajuns în fața marelui judecător Dominic Fritz. Acesta îi reproșează ”pârâtului” că, prin părerile exprimate pe rețelele sociale, ”sabotează” (un alt cuvânt drag tovarășilor din perioada comunistă) filiala județeană a USR și compromite încrederea cetățenilor în liderii acesteia.

Iată argumentația adusă de Biroul Județean al USR Timiș în justificarea măsurii radicale luate, limbajul folosit fiind ca la instanțele judecătorești: ”Modul în care pârâtul a ales să se comporte în raport cu filiala din care face parte și cu colegii să denotă un efort constant și calculat de sabotare și denigrare care depășește cu cu mult ideea de critică constructivă.

CITEȘTE ȘI: Analiștii spun că prețurile la benzină și motorină vor continua să crească. În ultima săptămână, carburanții s-au scumpit de patru ori

Domnul Foșca menține, într-un mod artificial, un climat ostil și de neîncredere între membrii USR și organele statutare ale organizației. Prin repetarea constantă, pe grupul de comunicare al partidului, a unor acuze nefondate și nedovedite față de acțiunile întreprinde de administrația municipiului Timișoara, de colegii săi din Consiliul Local Timișoara și de diferiți membri USR, domnul Foșca, în deplină cunoștință de cauză și într-un mod calculat și premeditat, caută să dezechilibreze filiala județeană, să compromită încrederea membrilor și a publicului în filiala locală USR Timișoara, în filiala județeană USR Timiș și în liderii democratic aleși ai acesteia”.

DECIZIA BIROULUI JUDEȚEAN AL USR TIMIȘ

Așadar, în USR Timiș, cine mișcă în front și zice ceva de rău de Dominic Fritz resimte din plin măsurile ”organelor statutare”. Execuția din cazul de față este cel mai bun exemplu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Execuție ca la tribunalele poporului în USR Timiș. Fritz a dat afară un membru care a îndrăznit să aibă și alte păreri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *