Locuitorii din Giroc riscă să rămână fără apă din cauza datoriilor către Aquatim

locuitorii

Locuitorii comunei Giroc riscă să rămână fără apă din cauza restanțelor acumulate de compania Giroceana către societatea Aquatim, operatorul regional al serviciilor de alimentare cu apă și canal în județul Timiș.

Datoriile depășesc 12 milioane de lei și s-au acumulat în perioada pandemiei, spune directorul Aquatim, Ilie Vlaicu.

“Societatea Giroceana are în jur de 12-13 milioane de lei datorii la Aquatim. Sigur că suntem în situația de a ne recupera această datorie.

În acest moment, sunt conturile blocate la Giroceana, dar suntem în discuții cu reprezentanții localității Giroc pentru a găsi o soluție de rezolvare. N-am dat ultimatum complet vizavi de oprirea apei, sunt niște soluții care reprezentanții Girocului le pot lua.

Până să ajungem în situațiea de opri apa, încercăm să epuizăm toate modalitățile de recuperare a acestei datorii”, spune Ilie Vlaicu.

CITEȘTE ȘI: Doi tineri din vestul țării, care au ajutat la prinderea criminalului din Cluj, recompensați de polițiști

Acționar majoritar la compania Giroceana este Consiliul Local Giroc. Cu toate acestea, viceprimarul comunei Giroc, Dan Vârtosu spune că administrația nu poate achita aceste datorii.

“Vă dați seama că nu ne dorim să rămână locuitorii comunei fără apă și vom face tot ce putem ca să nu se întâmple acest lucru. Datoriile sunt acumulate de către societatea Giroceana, nu de către primărie.

Noi, ca primărie, nu putem din bani publici să plătim datoriile unei societăți comerciale și suntem la situația de negocieri”, spune viceprimarul localității Giroc.

Dan Vârtosu mai spune că aleșii locali urmează să opereze modificări în consiliul de administrație de la Giroceana pentru a optimiza activitatea societății, conform radiotimisoara.ro.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns