Examen auto: sunt propuse trei schimbări majore pentru cei care doresc permis de conducere

Examen auto: sunt propuse trei schimbări majore pentru cei care doresc permis de conducere

În curând, am putea da sala fără să fi făcut mai întâi orele de condus iar instructorul nostru va putea să stea cu noi la examen. În plus, cei care vor permisul auto ar putea scăpa și de timpii extrem de lungi de așteptare de la terminarea școlii și până la proba practică, pentru că vor putea să susțină examenul în orice județ, indiferent de reședință. Sunt câteva dintre propunerile expuse într-un proiect de lege, care a fost deja depus la senat, conform observatornews.ro.

Veste importantă pentru cei care vor să devină şoferi. Se simplifică regulile pentru susţinerea examenului auto.

Mai exact, vom putea da de carnet oriunde în țară şi vom aştepta mai puţin până să-l obţinem. Astea sunt doar doua dintre propunerile parlamentarilor, dar ele sunt mai multe.

Cu ce ajută prezența instructorului la examenul de permis auto

Dacă propunerea legislativă trece de parlament atunci instructorul nostru auto va putea sta cu noi în maşină atunci când dăm traseul.

Ce rol va avea exact instructorul nu a fost încă stabilit, aceste lucruri vor fi puse la punct dacă legea va fi adoptată. Practic, instructorul va lua fizic locul poliţistului, va sta în dreapta, unde stătea poliţistul, iar examinatorul va sta pe bancheta din spate.

Motivele pentru aceste schimbări ţin în principal de confortul psihologic al celui care dă de carnet, spun iniţiatorii.

Poliţiştii, neoficial cel puţin, nu sunt mulţumiţi de această schimbare.

Ea nu este şi singura, vom putea da de carnet oriunde în ţară, nu doar acolo unde avem domiciliul. Iniţiatorii spun că o astfel de măsură este necesara din cauza timpilor de aşteptare foarte mari în unele judeţe.

CITEȘTE ȘI: Pârloaga din Parcul Rozelor. Horticultura a readus tradiția marilor grădinari care au făcut Timișoara verde

În plus, proba teoretică va putea fi susţinută chiar dacă nu am făcut în prealabil acele ore de condus. Şi aceasta este o măsură menită să scurteze timpul dintre momentul în care punem ultima oară mâna pe volan înainte să ne luăm carnetul şi până când susţinem efectiv traseul, cu examinatorul în maşină.

Chiar dacă în teorie măsurile sunt bune, nu rezolvă problemele de bază: lipsa de personal din sistem și slaba pregătire a viitorilor șoferi.

Foto: YouTube.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *