Pârloaga din Parcul Rozelor. Horticultura a readus tradiția marilor grădinari care au făcut Timișoara verde

Pârloaga din Parcul Rozelor. Horticultura a readus tradiția marilor grădinari care au făcut Timișoara verde

Pârloaga din Parcul Rozelor. Horticultura a readus tradiția marilor grădinari care au făcut Timișoara verde

Schimbările cu mult scandal produse la Horticultura Timișoara își arată efectele.

Parcul Rozelor, unul dintre simbolurile Timișoarei, arată ca o pârloagă dintr-o zonă rurală îndepărtată.

CITEȘTE ȘI: Centralele termice individuale ar putea fi interzise mai repede. Anunțul făcut de ministrul Mediului

E plin de burieni, de vegetație crescută la întâmplare și de plante neîngrijite. Fără a-l ridica în slăvi pe fostul director Andrei Drăgilă, care ar fi vrut să rămână în funcție până când va câștiga România un campioat mondial la fotbal, trebuie să recunaoștem că efectele numirii noii conduceri sunt altele decât cele așteptate.

Iată ce spunea primarul Dominic Fritz la începutul anului, o data cu schimbările produse la Horticultura:

”Salut decizia de astăzi, a Consiliului de Administrație de la Horticultura de a-l demite pe directorul executiv, cel care, în 30 de ani, a eșuat să vină cu o viziune pentru parcurile și spațiile verzi ale orașului nostru.

Rețeta dezastrului de la Horticultura este una de manual: companie deținută de stat, cu același director de la Revoluție, menținut politic din avânt, în aceeași amorțeală a lipsei de schimbare

Prețul îl plătim toți: parcuri prost întreținute, lipsa unui plan local de creștere a suprafețelor cu zone verzi, prăbușirea producției și vânzării de arbori și flori și încă o societate comercială abonată la bugetul local pentru a supraviețui.

Decizia de astăzi, a Consiliului de Administrație de la Horticultura este șansa unui nou început. Consiliul Local va organiza un concurs transparent pentru postul de director executiv.

Până atunci, Consiliul de Administrație a decis că societatea va fi condusă interimar timp de 4 luni de un manager profesionist, cu experiență de 27 de ani în firme naționale și internaționale.

Îi urez noului director, Dan Lucian Rusu, succes în această perioadă de interimat! Rolul său va fi să facă lumină în finanțele și patrimoniul societății.

Noul management va trebui să împingă societatea în secolul XXI, să-i eficientizeze costurile și, foarte important pentru noi, să se reconecteze la tradiția timișoreană a marilor grădinari care au făcut Timișoara verde”.

Acum, chiar se vede mâna ”marilor grădinari”. Peste tot e verde.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Pârloaga din Parcul Rozelor. Horticultura a readus tradiția marilor grădinari care au făcut Timișoara verde

 1. Am constatat si eu paragina (si) din parcurile Timisoarei.
  Gropile din carosabil care nu se mai repara…
  Curatenia care doar curatenie nu mai este…
  Ma doare sufletul pt acest oras ajuns pe miinile unor incompetenti care umbla doar dupa invirteli si beneficii (de multe ori cu incalcarea legii) nemeritate.
  Sper sa scapam de ei cit mai repede.
  Si sa se duca de unde au venit.

 2. Da într-adevăr trebuie revenit dl primar în primul rand curățenie cosit gazonului curățenie, curățenie curățenie udat străzile praf mult gunoie încă colcăie pe spatele vezi ,trecut la amenzi !!

 3. Orașul florilor a ajuns orașul buruienilor din păcate, peste tot în loc sa fie puse flori frumos cum era pe vremea lui d nu ROBU acuma sint numai buruieni, sper ca vom avea ocazia sa vedem din nou flori printre straturil și în ghivece flori cum era de mult d nu Fritz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *