Centralele termice individuale ar putea fi interzise mai repede. Anunțul făcut de ministrul Mediului

centralele

Centralele termice individuale ar putea fi interzise mai repede. Anunțul făcut de ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunțat că Proiectul care interzice centralele individuale în blocurile noi a intrat în avizare.

Ce se întâmplă cu centralele de apartament

”Proiectul de Hotărâre de Guvern este în avizare la Ministerul și până la finalul lunii va intra în circuitul de avizare interministerial. Sper să fie susținut și de guvern și celelalte ministere”, a declarat Barna Tanczos, la o conferință.

Interzicerea centralelor individuale nu va afecta în niciun fel blocurile care au deja centrală, blocurile aflate în construcție sau pe cele care au primit autorizație de construcție, dar nu au început construcția efectivă.
Proiectul a fost prezentat pentru prima dată la finalul anului trecut.

”Atât Ministerul cât și UAT-urile și cetățenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuințelor și în urma traficului substanțele nocive rămân blocate în straturile de aer în apropierea suprafeței, mai ales dacă vremea este liniștită, rece și uscată” spunea ministrul Mediului la sfârșitul anului trecut.

O problemă ce ține de urbanism

Acesta a subliniat că în general, pe termen lung trebuie găsite soluții urbanistice în noile cartiere, pentru a elimina sursele de poluare:

„Pentru viitor trebuie să facem un prim pas de normalizare a acestor chestiuni de urbanism, în primul rând. Vedem ce se întâmplă cu infrastructura rutieră din noile cartiere.

CITEȘTE ȘI: O consilieră personală a primarului Fritz își securizează jobul la stat, prin concurs fără adversar la DASMT

De foarte multe ori nu există şi este o sursă de poluare, pentru că noroiul de aduce zi de zi în oraş din acele cartiere noi, unde infrastructura nu a fost pregătită în prealabil, conform b1tv.ro.

Vedem ce se întâmplă cu instalaţiile electrice. Mai nou, sunt probleme şi la capacităţile proiectate, pentru că dacă cineva a făcut economie la bani şi nu a cerut puterea instalată necesară pornirii concomitente a 200 de aparate de aer condiţionat, normal că în anumite cartiere apar problemele şi vine nemulţumirea noilor proprietari de acolo.

Urbanismul înseamnă o planificare pe termen mediu, lung, respectarea unor condiţii legale raţionale şi de exploatare durabilă. Dacă ele lipsesc, apar problemele cu poluarea, cu asigurarea energiei electrice, cu gestionarea apei reziduale sau asigurarea apei potabile în aceste cartiere”, a subliniat Barna Tanczos.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns