Elev din Timiș, eliminat de la simularea Evaluării Naționale

elev 2

Unul dintre cei 2.058 elevi din Timiș care au susținut, astăzi, simularea probei de limba și literatura română a Evaluării Naționale a fost surprins în timp ce încerca să rezolve subiectele cu ajutorul unor dispozitive pe care le avea asupra lui.

Tentativa de fraudare a tânărului care a participat la simulare la Liceul Teoretic Recaș a fost sancționată prin eliminarea lui din sala de examinare.

Simularea este un test facultativ, reprezentând o modalitate prin intermediul căreia elevii își pot verifica cunoștințele, familiarizându-se, totodată, cu cerințele unui examen.

Notele nu se trec în catalog decât la cererea scrisă a elevului, iar rezultatele sunt confidențiale, fiind ulterior analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Simularea programată în această săptămână nu poate fi susținută de toți elevii claselor a VIII-a din Timiș, din cauza faptului că 2.083 dintre ei locuiesc în localitățile carantinate din județ.

În cazul lor, precum și în cel al elevilor de a XII-a care nu au susținut, săptămâna trecută, simularea la Bacalaureat din același motiv, simulările vor fi reprogramate la o dată care urmează să fie stabilită de Inspectoratul Școlar Județean Timiș. La proba de ieri, au absentat 257 de elevi.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns