Eforturi pentru revigorarea unor sate timişene. Ce se întâmplă în Şemlacu Mare, Butin şi Percosova

Eforturile investiționale pe care autoritățile le fac în prezent au ca scop principal revigorarea satelor, care suferă tot mai mult de îmbătrânire și depopulare. Cauzele sunt multiple, iar fenomenul nu are începuturi de dată recentă, el debutând cu multe decenii în urmă, în timpul industrializării forțate.

Acum, acesta se „desăvârșește”, dacă se poate spune așa, pentru că i se pot constata din plin consecințele. Pe acest fundal al realității, în unitățile administrative se depun eforturi ca, prin modernizare, aceste localități să redevină atractive și să se repopuleze, ba chiar să întinerească.

Citeşte şi: De astăzi, maşinile parcate pe trotuar sau staţionate ilegal pot fi ridicate

În această logică se acționează și în satele aparținătoare de orașul Gătaia. După cum declara viceprimarul Raul-Dan Crăciun, în perimetrul administrativ se află în derulare un proiect de anvergură (investiția fiind de șase milioane de lei), respectiv asfaltarea drumului Gătaia-Butin-Percosova, în lungime de nouă kilometri. Aceasta, după ce anterior a fost modernizat cel spre Șemlacu Mare, iar în vară, cel spre Mânăstirea Săraca.

Citeşte şi: Privind cu un ochi spre Deta, iar cu altul, spre Timișoara

De asemenea, se lucrează pentru finalizarea lucrărilor de introducere a alimentării cu apă în satele aparținătoare administrativ de oraș. Stadiul investiției este cel al montării cișmelelor stradale și a două stații de tratare a apei, la Butin și Șemlacu Mare.

Citeşte şi: ATENŢIE, şoferi şi pietoni! „Big Brother” intră în funcţiune la Timişoara. Unde sunt amplasate camerele de supraveghere

Vicele crede că locuitorii din aceste sate, după finalizarea drumurilor, nu vor mai dori să-și lase casele și să plece la oraș ori în alte părți.

„De îndată ce va exista asfalt, distanța până la Gătaia se va putea parcurge în câteva minute, accesul rutier fiind foarte important pentru stabilizarea populației, iar urbanizarea va face și ea mai atractive aceste sate”, e de părere edilul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns