Ce soluție au găsit unii patroni de localuri pentru clienții fumători

Interzicerea fumatului în spațiile publice închise a adus mai multe nemulțumiri mai ales printre patronii de localuri, a căror clientelă s-a înjumătățit ca urmare a acestei măsuri, de când s-a instalat frigul.

Pentru sezonul rece, unii dintre ei au încercat să găsească alternative: fie au montat instalații de încălzire la terasele deschise, fie le-au îngrădit cu folii din plastic.

În legislație se prevede, însă, că spațiul public închis reprezintă orice loc care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Prin urmare, delimitarea unui perimetru acoperit cu folii din plastic ar însemna, potrivit legii, tot un spațiu public închis.

Cu toate acestea, în mai multe oraşe din ţară, inclusive la Timişoara, au fost semnalate astfel de locuri îngrădite cu plastic, iar poziția autorităților este diferită.

”Trebuie să mergem la fața locului pentru a vedea despre ce este vorba, dacă spațiul respectiv respectă sau nu prevederile legale”, a declarat Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al poliției locale.

Pe de altă parte, reprezentanții ISU Banat au afirmat că în mod cert asemenea terase nu funcționează într-un cadru legal dacă se permite fumatul în incinta lor.

Un astfel de loc poate fi văzut și în Complexul Studențesc și aparține unui local amplasat pe Strada Daliei. Pentru a nu-și pierde clienții, patronul a închis terasa cu folii din plastic, astfel încât cei care nu pot renunța la țigară atunci când își beau cafeaua să nu dârdâie de frig în stradă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns