Efectele pandemiei: tot mai mulți părinți refuză să-și vaccineze copiii cu vaccinurile obișnuite

Efectele pandemiei: tot mai mulți părinți refuză să-și vaccineze copiii cu vaccinurile obișnuite

Tot mai mulți părinți refuză să-și vaccineze copiii cu vaccinurile obișnuite. Experții Institutului Național de Sănătate Publică au observat în ultimele luni o scădere importantă a numărului de copii vaccinați cu vaccinurile incluse în Programul Național de Vaccinare.

Fenomenul de scădere a acoperirii vaccinale nu este nou, el fiind observat de peste 10 ani în România, susțin specialiștii. Totuși, în ultima perioadă, refuzul are legătură în special cu pandemia COVID și cu discuțiile din jurul acesteia.

„Probabil că emoțiile acumulate în legătură cu impactul pandemiei COVID-19, multitudinea de știri false sau alarmiste, vocile unor indivizi fără pregătire medicală, dar cu o agendă bine pusă la punct, canalele media cu o vădită înclinare spre senzațional și false conflicte s-au extins și asupra percepției părinților în ce privește vaccinarea uzuală a copiilor”, a explicat medicul Mihai Craiu, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Expertul mai spune că vaccinurile obișnuite, care sunt administrate copiilor mici, în toate țările din lume, „sunt extrem de bine studiate și au o eficacitate remarcabilă în prevenția bolilor posibil mortale”.

CITEȘTE ȘI: Plan de luptă virtuală la USR Dumbrăvița: “Cont cât mai real, fură pozele de la alt cont străin”

„Înainte de a refuza un vaccin din PNV discutați, în liniște, cu medicul dumneavoastră. Cereți și o a 2a opinie, în cazul în care aveți întrebări încă nelămurite. Chiar dacă nu puteți lua o decizie, la momentul consultului medical, nu este o rușine sau un act blamabil. E normal să existe emoții…

Dar ar fi bine să vă sfătuiți despre aceste emoții cu un alt medic sau profesionist în sănătate, nu cu dr. Google… Rujeola poate să ucidă, tetanosul poate produce deces, difteria poate fi mortală… Gândiți-vă bine înaintea unui refuz”, este sfatul medicului Mihai Craiu.

Vaccinarea copiilor se face în cabinetele medicilor de familie, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Efectele pandemiei: tot mai mulți părinți refuză să-și vaccineze copiii cu vaccinurile obișnuite

  1. Stai sa vezi câți citiți și informați pe Google refuză vaccinarea bebelusilor.
    Din proprie experiență am constatat că părinții cu grad redus de educație sunt mai receptivi la sfatul medicului față de cei ce se informează pe Google
    Aici este problema. Au acces la multe surse de informații, dar nu au discernământ.

Lasă un răspuns