E oficial: se schimbă vârsta de pensionare pentru femei! La câți ani se va ieși la pensie

pensionare femei 1

Schimbari in varsta de pensionare din Romania! Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta prin care femeile sa se poata pensiona la varsta de 65 de ani, in loc de 63 ca pana acum, daca opteaza pentru acest lucru.

Ordonanta vine dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca femeile au acest drept, de a lucra pana la varsta oficiala de pensionare a barbatilor.

Astfel, angajatorii vor fi obligati sa respecte decizia femeilor, in cazul in care acestea vor opta sa lucreze pana la varsta de 65 de ani.

„La data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, pentru salariata care opteaza in scris pentru continuarea executarii contractului individual de munca, la varsta de 65 de ani;

„la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II” se arata in proiectul de OUG.

„Angajatorul nu poate ingradi sau limita dreptul angajatei de a continua activitatea in conditiile prevazute la lit.c) teza intai (citat mai sus – n.red.)”, se arata in proiectul de lege.

Sursa: kanald.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “E oficial: se schimbă vârsta de pensionare pentru femei! La câți ani se va ieși la pensie

  1. Scoate ti femeile la pensie la 80 de ani nu la 65 , este o măsură foarte inteligenta , iar pe unii , care sînt mai egali ca altii , la 40 , ca munca lor este foarte stresanta, înainte de 89 era , asa se spune , dictatura , dar femeile ieșeau la pensie la 55 de ani , asa este , acum sînt legi foarte bune , trebuie sa continue pe aceasta linie .

  2. In Rromanica toti isi bat joc de femei. In alte parti sunt ajutate sa intre cat mai repede la pensie pentru a ajuta la cresterea nepotilor. RUSINE RROMANICA, RUSINE ROMANI va meritati soarta!!!

  3. Ordonanța a fost dată deja de mult având în vedere sesizarea unei doamne făcută la Curtea Constituțională. Articolul vrea să se refere probabil la legea de aprobare a ordonanței.
    Este vorba de OUG 96/2018 publicată în Monitorul Oficial 963/14.11.2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *