După bătrâni, care ar trebui separaţi trei luni de familii, medicul Streinu Cercel i-a luat în colimator și pe cei între 40 și 65 de ani

Managerul Institutului Matei Balș, medicul Adrian Streinu Cercel, este de părere că a apărut o nouă categorie de risc, și anume 40-65 de ani.

Printre măsurile prevăzute într-un proiect al doctorului se numără separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală a persoanelor din categoria de vârstă 40 – 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

Ce persoane sunt vizate în planul doctorului

-Persoanele din grupa de vârstă de peste 65 de ani;
-Persoanele din grupa de vârstă 40-65 de ani;
-Persoanele cu vârstă sub 40 de ani;
-Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Ce măsuri ar trebui luate

Pentru categoria de 65 de ani, măsurile imediate propuse de şeful de la „Matei Balş” sunt „izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată”.

Potrivit documentului, „susţinerea va fi efectuată fie de rudele directe, indirecte fie de autorităţi şi cu ajutorul ONG-urilor”, iar monitorizarea să fie realizată de poliţia locală şi autorităţile locale, potrivit capital.ro.

Pentru noua grupă de risc apărută, cei între 40 – 65 de ani, proiectul lui Cercel prevede „izolare totală” acolo unde este posibil (în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie, respectiv acolo unde se poate lucra de acasă) şi decalarea programului de lucru astfel încât să înceapă munca la 7.30.

Primăriile şi Poliţia locală ar trebuie să identifice persoanele cu loc de muncă şi care nu pot lucra de acasă şi să le elibereze adeverinţă de muncă.

Proiectul spune că în perioada aceasta nu se mai circulă pe stradă necontrolat şi că se decontaminează mijloacele de transport, scrie capital.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

16 Comments
Zece 22 aprilie 2020
Stimată Vlădescu Dana Maria. Sunt convins că dvs. ar trebui să mai verificați. Căutați documentul integral pe Mediafax. Sau pe Scribd (https://ro.scribd.com/document/457347309/Planul-lui-Streinu-Cercel#download). Și pe alte site-uri importante. Dacă dvs. citiți doar Renașterea, nu ne băgați în aceeași oală și pe noi.
Vlădescu Dana Maria 22 aprilie 2020
Citiți articolul, spune clar "izolati la domiciliu", sunt masurile care au fost luate odata cu instituirea stării de urgenta. Nu va mai inflamați așa, are omul grija, nu e bine, nu are iar nu e bine. Hai să încercăm sa verificam informațiile și sa nu mai comentăm doar după titlu.
Athos 22 aprilie 2020
PNL-ul ne va ucide, iar USR-ul va aduce în casele noastre migranți. Asta pentru a fi siguri că nu vor mai exista bătrâni care să voteze cu PSD-ul și pentru a-și asigura veșnicia la furatul bucatelor.
tomaso 22 aprilie 2020
CINE IL.SUSTINE PE ACEST DEZAXAT MINTAL .PSIHOPAT IN FUNCTII INALTE IN SOCIETARE .DACA AR FI LUCRAT LA PRIVAT IN SECUNDA DOI ERA ARUNCAT AFARA . DAR LA STAT SUNT TOTI CRETINI ANGAJATI SI PROBABIL.MASONUL NU POATE FI ARUNCAT CA ESTE SUSTINUT .ACESTA AR TREBUI EL IZOLAT INTRO CAMERA LA BALTAZAR SI CHEIA ARUNCATA DE LA CAMERA .EL PERSONAL ASA AR FACE PARINTILOR LUI .SI CHIAR CU EL PERSONAL SE VA IZOLA IMPREUNA CU TOTI CELANTI CUM ZICE .CA POATE LUCRA DE LA DISTANTA .
cr 22 aprilie 2020
Asta e un cretin de rag mare. Afara cu el din spatiul public
Dan 21 aprilie 2020
Cristi,un prieten de-al meu zicea........Frigul il baga pe om in casa,Foamea si necazurile il scot afara!
Dan 21 aprilie 2020
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23867582-ioan-aurel-pop-presedintele-academiei-fixa-batranilor-ore-iesire-lesa-construi-tarcuri-desparti-complet-lume-este-absurd.htm Dece nu lasati comentariul sau sunteti de acord cu individul,nu aveti parinti,bunici ???
olaie 21 aprilie 2020
Veterinarul ăsta a zis la început că spirtul nu e bun de nimic. Acum am impresia că l-a băut pe tot.
Panici Violeta 21 aprilie 2020
Adică toată populația dupa cum vad!Intra aici toate categoriile sau luam pe sărit e?Dumneavoastra in ce categorie de vârstă intrati?
godfather 21 aprilie 2020
sa ne sugi pula nu vrei?sa stea mata izolata noi nu stam si nici batranii poate vrei sa nu mai fii doctoru pulii
Andrei 21 aprilie 2020
Ti se vad gradele de sub halat, domnule doctor
Vlad 21 aprilie 2020
Ar trebui sa isi faca extrem de rapid un consult de specialitate , el si altii care au asemenea idei , si se pare ca sint foarte mulți care gîndesc asa , sa ne ,, apere ,, pe noi , populația .
Cristy 21 aprilie 2020
Pai oricum suntem toți izolați și cei care vor o pâine de la magazin își iau amendă de face prețul la pâine de 2001lei,ideia ar fi sa înceapă cu idioții care ne conduc inclusiv cu cel care aberează cu legea asta...nu mai avem nici un drept la viață, la libertate pentru că din dorința de a ne,, ocrotii''de prostia asta isterizată, guvernul cu toate scursurile și psihopați care au un cuvânt de spus dau legi aberante, fără a interesa pe cineva (statul) dacă măcar avem cum și cu ce supraviețui
gogu 21 aprilie 2020
Idiot...mare mâncău mare gogoman...