Spital militar de campanie pentru cazurile de coronavirus, la Stadionul CFR din Timișoara

În urma unor discuții pe care prefectul județului Timiș, doamna Liliana Oneț, le-a avut zilele trecute cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, este oficial anunțul că se pregătește instalarea unui spital militar de campanie la Timișoara. După analizarea mai multor locații, cel mai probabil acesta va fi instalat pe stadionul CFR din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Crimă îngrozitoare în Arad! O mamă și-a omorât fiul în vârstă de zece ani

Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Timișoara va avea rolul de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19 pentru județul Timiș și zona de vest și va asigura decongestionarea altor unități medicale din zona de vest. Unitatea mobilă va avea și o tabără de carantinare, cu o zonă de izolare și triaj pentru cazurile asimptomatice.

În zilele următoare, MApN va oferi mai multe detalii legate de modul de funcționare al spitalului mobil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
Marius 21 aprilie 2020
Elena si Rumburak : un spital are nevoie de utilitati : apa, curent, canal. Oricum, ar trebui sa gindim logic. Bomba ...biologica....zona rezidentiala....cuvinte mari, prea mari.... Faptul ca voi v-ati speriat (prob ca locuiti in zona), nu inseamna ca locatia nu e bine aleasa.In plus, virusul...nu pluteste...prin tot orasul...ca si mirosul de la Continental.... Ba e foarte bine aleasa locatia.Si domnule, da-ti numele, nu fii rusinos. Asuma-ti opiniile.
Rumburak 21 aprilie 2020
Dacă tot il fac în centru sa il faca în fața prefecturii , este cel mai bine , cita minte sa ia sa amplasezi asa ceva in plina zona rezidentiala,s au terminat cîmpurile în jurul Timisorii , sau care este problema , înafară lipsei de materie cenușie și disfunctionalitatii acesteia , acesta este rezultarul ocuparii functiilor de decizie în statul român de persoane care nu au ce cauta acolo , valabil la toate nivelurile .
Elena 21 aprilie 2020
Cum e posibil ca in centrul orasului, la cateva sute de metri de o scoala, sa fie amenajat un spital de campanie care sa deserveasca intreaga zona de vest a tarii? Doamna prefect trebuie sa ia in considerare toate aspectele. Va fi o bomba biologica pentru intreaga zona a orasului, mai ales ca spatiile sunt deschise, iar izolarea nu poate fi facuta in conditii de siguranta pentru populatie.