Drumul Vinului – o nouă rută turistică în Timiș, din 2024

Drumul Vinului – o nouă rută turistică în Timiș, din 2024

Drumul Vinului – o nouă rută turistică în Timiș, din 2024

Timișenii și turiștii care ajung în județul Timiș vor putea opta pentru un traseu aparte, format din cramele și domeniile viticole din zonă. Consiliul Județean Timiș pregătește infrastructura necesară ce le va facilita turiștilor această experiență autentică, începând de anul viitor.

În ședința de plen, de săptămâna viitoare, a CJ Timiș, se va supune la vot preluarea drumului de către consiliul județean de la UAT Buziaș. Apoi, în baza unui protocol, va fi preluat și studiul de fezabilitate deja existent. Anul acesta sunt îndeplinite procedurile prealabile execuției lucrărilor. Etapele următoare includ proiectul tehnic și autorizația, anul viitor fiind un termen estimativ pentru darea în folosință a noului circuit turistic.

“Modernizarea drumului ce asigură conectivitatea între ieșirea din orașul Buziaș și localitatea Silagiu are ca obiectiv crearea unei rute turistice cu potențial mare de atragere a turiștilor atât la nivel național, cât și internațional.

În curând, ne vom putea relaxa cu o plimbare lungă pe jos, cu bicicleta sau cu autoturismul (în zilele ploioase), traversând o zonă viticolă pe al cărei traseu se află mai multe crame deschise publicului și în care se organizează constant evenimente culturale și gastronomice: Crama Aramic, Crama Agape, Crama Dealul Dorului, Crama Domeniile Sera, Crama Varvara, Crama Thesaurus”, a anunțat miercuri, 21 iunie 2023, Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

CITEŞTE ŞI: De la 1 iulie, asigurații au mai multe servicii medicale dentare decontate de stat

Sectorul de drum ce va fi modernizat este cuprins între drumul judeţean DJ 572, de la ieșirea din Orașul Buziaș, și drumul judeţean DJ 592, în localitatea Silagiu (cu continuitate în județul Caraș-Severin) și poate asigura o lățime a platformei de circa 5 m.

Așadar, pe lângă impactul social, economic și turistic, această investiție va ameliora și condițiile de mediu prin reducerea noxelor, diminuarea zgomotului și a vibrațiilor produse de circulația rutieră intensă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *