Dominic Fritz: „Am solicitat azi Consiliului Local să demită Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara”

Dominic Fritz: „Am solicitat azi Consiliului Local să demită Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara”

Dominic Fritz: „Am solicitat azi Consiliului Local să demită Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara”

Nemulțumit de transportul public din Timișoara, Dominic Fritz  îi invită pe consilierii locali ca, la rândul lor, „să se gândească dacă sunt mulțumiți de cum arată serviciile de transport public oferite timișorenilor”.

„Jumătate din bugetul pe anul acesta de investiții al Timișoarei – 540 de milioane de lei – merge spre transporturi și mobilitate, la care se adaugă suma generoasă de 80 milioane pentru subvenții. În primul semestru din 2021, subvenția acordată pentru transportul public a acoperit 85% din costul serviciului.

CITEȘTE ȘI: Uite și un proiect bun al USR în Timișoara!

Anul trecut am încheiat cu BERD un acord de finanțare în termeni foarte avantajoși, prin care asigurăm fondurile necesare pentru înnoirea flotei de tramvaie și reabilitarea Căii Bogdăneștilor. Înnoim flota de transport – din toamnă au început să vină noile tramvaie și printr-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, în câteva luni începe livrarea etapizată a celor 44 de autobuze electrice performante, care vor schimba transportul în comun din oraș.

Pentru banii pe care îi plătim e normal să avem așteptări de la managementul companiei de transport public”, arată edilul-șef al orașului.

Dominic Fritz: „Compania se adâncește în datorii de la an la an”

Cu toate acestea, mai afirmă el, „compania se adâncește în datorii de la an la an. Asta nu i-a împiedicat, însă, ca din 2018 să angajeze peste 200 de oameni, în birouri și nu ca șoferi sau vatmani. Adică, încă 13 milioane de lei pe an, în plus la cheltuieli. Doar 1% din cheltuielile companiei sunt pentru întreținere și 65% salarii. Nu trebuie să ne mai mirăm în clipa în care ușile autobuzului nu se deschid complet sau se mai strică ceva”.

În opinia lui Dominic Fritz, „STPT este condusă de un Consiliu de Administrație numit în mai multe ședințe din 2018, 2019 și 2020. Pe mulți dintre cei care fac parte din CA îi cunoașteți mai degrabă din scandalurile din presă și nu pentru că munca lor ar fi fost legată de planuri de reformă a sistemului de transport public sau de măsuri care să ducă la îmbunătățirea condițiilor de călătorie”.

„Vremea sinecurilor politice a trecut, este momentul să avem companii publice eficiente în Timișoara”, concluzionează primarul.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Dominic Fritz: „Am solicitat azi Consiliului Local să demită Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara”

  1. este timpul inlocuirii acestui CA cu unul format din incompetenti USRisti. este singura metoda prin care STPT poate avea soarta COLTERM. pentru ca la asta sunt buni fritz si gasca lui de useristi: la distrus orice le intra pe mana

  2. „Vremea sinecurilor politice a trecut, este momentul să avem companii publice eficiente în Timișoara”, concluzionează primarul.

    acelasi discurs obosit reluat de nenumarate ori ca o placa stricata. am vazut la colterm cat de eficienta e sub administratia fritz. chiar nu-i e rusine acestui om? totusi sinecurile lor sunt bune, de aia a umplut administratia cu habarnisti useristi. ca si penalii, doar ai altora is nasoi, ai lor is buni. vezi latcau ora 3 AM

Lasă un răspuns