Uite și un proiect bun al USR în Timișoara!

Uite și un proiect bun al USR în Timișoara!

Uite și un proiect bun al USR în Timișoara!

USR Timișoara speculează pe bună dreptate incendiul de la mansarda din Complexul Studențesc, aducând în discuție  modul extrem de permisiv prin care s-au construit astfel de locuințe până acum și consecințele dramatice care apar: ”Incendiul de ieri din Complexul Studențesc nu a produs pierderi de vieți omenești, dar a lăsat zeci de oameni fără un acoperiș deasupra capului, iar pagubele materiale sunt uriașe.

Dacă o parte dintre familiile rămase fără locuință s-au refugiat la rude sau prieteni, pentru cei care nu au alte posibilități Primăria Municipiului Timișoara a pregătit 15 camere cu câte 2 sau 4 paturi la căminul unui liceu din Timișoara.

Pentru a evita astfel de întâmplări, consilierul local USR, Răzvan Negrișanu, a propus un nou regulament privind mansardarea blocurilor în Timișoara, aprobat în toamnă de Consiliul Local”.

CITEȘTE ȘI: Babeș-Bolyai, cea mai bună universitate din România.  Unde se află Timișoara

Iată și ce susține  Răzvan Negrișanu: „Regulamentul propus de mine, care este astăzi în vigoare, restricționează construcția de noi apartamente tip mansardă la maximum 60% din suprafața apartamentelor de la ultimul etaj. Asta înseamnă o densitate construită  mai mică și implicit un risc mai redus de propagare a flăcărilor.

Mai impune dezvoltatorilor realizarea unui lift, o anumită geometrie pentru acoperiș, realizarea invelitorii din materiale incombustibile, ferestre tip mansardă, locuri de parcare și spații verzi pentru fiecare unitate construită.

Tot regulamentul a fost gândit astfel încât să încurajeze calitatea proiectului și a execuției. Mansarda de pe strada Mehadia nu s-ar fi putut realiza în condițiile noului regulament.”

USR mai susține că dacă vechea administrație ar fi luat decizii în folosul cetățenilor și nu ar fi cedat presiunilor unor dezvoltatori care urmăreau doar interesul financiar, probabil că incendiul de la mansardă nu s-ar fi întâmplat. Ceea ce pare credibil.

Astăzi, pompierii au transmis, printr-un comunicat, că a fost stabilită, în urma cercetărilor, o cauză probabilă a incendiului. Aceasta este efectul termic al curentului electric de la conductorii electrici din podul mansardei amplasați pe material lemnos.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Uite și un proiect bun al USR în Timișoara!

  1. pe modelul „a trebuit sa moara oameni”, acum „a trebuit sa arda un bloc” ca sa vina si usr cu ceva util. daca nu se intampla tragedia asta, nu mai nimeni cu nici un proiect

  2. Aceste blocuri NU trebuiau sa aiba mansarde. Mizeriile care s-au facut au avut lemn si placaj si gips carton. RESPONSABILI PENTRU INCENDIILE CARE AU FOST SI CELE CARE VOR MAI FI sunt responsabilii din primarie care au aprobat autorizatii de construire !!!
    Blocurile acestea asa cum sunt ele, au beton si caramida si cam atat. Acum vin dezvoltatorii care fac poduri si dupa aceea le mansardeaza cu OSB. CRIMA !

Lasă un răspuns