Închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă, pentru incitarea la ură pe criterii de opinie sau apartenență politică. USR va ataca proiectul la CCR

Închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă, pentru incitarea la ură pe criterii de opinie sau apartenență politică. USR va ataca proiectul la CCR

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni un proiect de lege potrivit căruia incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. USR a anunțat că va ataca proiectul la CCR.

„Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorităţii unei persoane în raport cu celelalte se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, se arată în proiect.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă anunță plafonări și compensări la energie și gaze timp de un an

Proiectul transpune un articol din Decizia cadru 2008/913/JAI privind combaterea anumitor forme şi expresii ale rasismului şi xenofobiei prin intermediul dreptului penal.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, conform stiripesurse.ro.

Foto: Investigative Report


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns