Doi frați cercetați de DNA Timișoara pentru falsificarea unor probe. Unul este avocat și a fost reținut

Procurorii DNA Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Adelin George Vlai, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, precum și începerea urmăririi penale față de Florin Gabriel Vlai, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual și uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunilor aprilie și iunie, Adelin George Vlai a pretins și a primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 14.500 de lei și 2.300 euro.

Banii au fost primiți de inculpat pentru a-și folosi influența ce o avea asupra fratelui său, Florin Gabriel, pentru ca acesta să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective.

Angajatul IML a menționat în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravențional.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.