O școală din Timiș își va închide porțile. Satul a fost, cândva, o mare așezare

scoala sacosu mare

De-a lungul timpului, o serie de copii din satul timișean, pentru care lecțiile erau o corvoadă, și-au pus în gând să ungă școala cu clisă să o dea la câini. Dorința lor e pe cale să se împlinească: peste doar un an, unitatea școlară își va închide definitiv porțile.

Depopularea localității, odată o mare așezare, este principala cauză pentru care autoritățile locale au luat această decizie.

”În Sacoșu Mare, erau în trecut 900 de numere de casă, iar în prezent au mai rămas doar vreo 300. Satul s-a depopulat de-a lungul timpului, mulți locuitori mutându-se la Lugoj sau la Buziaș. În urmă cu 20 de ani, mai erau 1.400 de persoane, iar în momentul de față mai există 800 de săcoșeni”, spune primarul comunei Darova – de care aparține localitatea – Sorin Tilihoi.

Potrivit acestuia, în septembrie va începe ultimul an de școală pentru învățământul primar din Sacoșu Mare.

”Cei mai mulți copii, nouă, sunt în clasa a III-a, în timp ce la <<pregătitoare>> s-au înscris doar patru. În plus, învățătorul Petru Drăgan care predă simultan se va pensiona. Din tomna anului viitor, elevii vor face naveta cu microbuzul școlar la Darova”, a mai precizat Sorin Tilihoi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns