Din ce lume face parte Piaţa „Timişoara 700” ? (foto)

Spunea primarul Nicolae Robu că pieţele Flavia şi Aurora fac parte din lumea a treia şi că există zone în Timişoara, mai la periferie, care concurează chiar pentru lumea a patra.

O oarecare scuză s-ar putea găsi, atunci când vorbim de debandada care există în astfel de locuri, explicabilă doar prin faptul că se află în zone mărginaşe, unde proiectele de amenajare ajung mai greu, la fel ca şi cei cu atribuţii în acest sens. Din păcate, există puncte chiar în zona centrală, unde cu siguranţă nu se poate vorbi de lumea civilizată. Un exemplu negativ este Piaţa „Timişoara 700”, un loc unde nepăsarea pare să fie cuvântul de ordine de o bună bucată de vreme.

CITEȘTE ȘI: Șefa creșelor l-a rănit în orgoliu pe Robu și a zburat din funcție, dar ilegalitățile rămân pe loc

„Piaţa 700” era un reper al oraşului nu doar ca locaţie, ci şi pentru produsele care se puteau procura de acolo, fiind unul dintre târgurile importante ale Timişoarei.

Încet-încet, locul a ajuns unul deplorabil şi prea puţin mai aminteşte de grandoarea de altădată.

CITEȘTE ȘI: Veşti bune pentru toţi salariaţii: Angajaţii vor avea parte de o nouă minivacanţă

Vreo două legături de ceapă verde, trei salate şi un spanac rătăcit ţin să ne spună, parcă, ceva despre primăvara care ar trebui să aducă prin pieţe verdeţuri de sezon.

Avem, în schimb, nelipsitele banane şi portocale, prezente indiferent de anotimp.

Cum să mai mergi la piaţă, în martie, de exemplu, când în loc de salată şi ceapă verde găseşti kiwi, banane şi portocale, de parcă am fi în decembrie?

CITEȘTE ȘI: Surpriza de la miezul nopții: Au fost publicate, în Monitorul Oficial, normele pentru retragerea din Pilonul II de pensii

În zona adiacentă pieţei, lucrurile sunt şi mai cenuşii. E plin de dughene soioase, cu marfă de calitate îndoielnică, preparată în condiţii măcar discutabile, dacă nu chiar insalubre: langoşi, pleşcaviţa, hamburgheri şi alte produse servite printre gunoaiele aruncate la întâmplare.

De fapt, asta este senzaţia generală: totul e făcut la întâmplare. Paradoxul e că, la doar câţiva metri mai încolo, zona s-a dezvoltat extraordinar de mult, vedem o primenire remarcabilă, cu clădiri imense, moderne, din sticlă, cu lume spălată, care contrastează total cu imaginea din lumea a treia sau chiar a patra din „Timişoara 700”.

3 Comments
domnul vasile 13/03/2019
In sfarsit un ziar din Timisoara are curajul sa ridice problema Pietei 700 !!! E cea mai urata si mizerabila zona care exista in Timisoara. Nu se poate exprima in cuvinte asa ceva. De ce domnule primar ? Cine are interese atat de mari in zona? Ca e clar ca are cineva. (Mi se reproseaza uneori ca sunt mai radical decat ar trebui, dar parerea mea sincera este ca unica solutie pentru aceasta zona este un buldozer si doua basculante, ras si curatat totul de la Aquatim pana la linia de tramvai, cu exceptia capelei si a bucatii din vechea cetate. Zona verde, promenada, fara birturi in cladirile alaturate, si parcare subterana. Gresesc tare?).
Ion 13/03/2019
E mai simplu sa darami garaje,decat dughenele de prin piete.....si mai profitabil