Din 6 elevi timişeni depistaţi pozitiv la testul de salivă, doar unul a fost confirmat şi de PCR

in Timis

Prima tranșă a testelor non-invazive au fost distribuite tuturor unităților de învățământ din Timiș, pentru a fi aplicate în această săptămână. Potrivit Ministerului Educației, acestea ar fi trebuit să ajungă atât la elevi și la preșcolari, cât și la angajații din școli și din grădinițe.

Cu toate acestea, în județul Timiș, nu toate unitățile de învățământ au distribuit teste personalului angajat. În urma consultării cu părinții, majoritatea unităților de învățământ au luat decizia ca elevii să fie testați acasă.

Șase unități de învățământ din Timiș testează elevii în școală

Excepție fac Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara și unitățile de învățământ special din județ, care vor realiza testările la școală. Alte 19 unități de învățământ timișene vor efectua o testare mixtă, la solicitarea unora dintre părinți care au dorit să-i testeze pe copii acasă.

Luni, în prima zi de testare, șase elevi din Timiș au fost depistați pozitiv în urma aplicării testelor non-invazive. Potrivit metodologiei, în astfel de situații, copiii sunt testați PCR, procedura fiind gratuită.

CITEŞTE ŞI: Dispare una dintre cele mai frecvente meserii din Timișoara. Mii de angajați vor rămâne fără joburi

Unul dintre cei șase elevi a fost confirmat pozitiv în urma retestării, iar în cazul altuia, părinții au refuzat să efectueze o nouă testare. Ambii elevi vor rămâne în izolare timp de 14 zile, colegii elevului confirmat pozitiv desfășurând activitățile didactice în sistem online.

Foto: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Din 6 elevi timişeni depistaţi pozitiv la testul de salivă, doar unul a fost confirmat şi de PCR

  1. Pentru ce naiba se mai fac teste cand sunt asa de putine cazuri? Is 10 de pozitivi la un milion de oameni. hai sa fim seriosi. Nu mai chinuiti copiii

Lasă un răspuns