Ordinul Arhitecților, filiala Timiș, își gratulează un confrate printr-o proiecție de film

Ordinul Arhitecților, filiala Timiș, își gratulează un confrate printr-o proiecție de film

Ordinul Arhitecților din România (OAR), filiala teritorială Timiș, organizează în 9 decembrie, de la ora 17,30, în Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, un eveniment de excepție: prezentarea în premieră a filmului ”Vis împlinit – Arhitect Mihai Botescu”.

CITEȘTE ȘI: 138 de posturi de conducere au rămas vacante în rețeaua școlară din Timiș

Primul dintr-o amplă serie de prezentări ale unor personalități din arhitectura Timișoarei, ”Portret Vertical – arhitecți în memoria orașului”, filmul relevă contribuția arhitectului Mihai Botescu la împlinirea urbană a municipiului de pe malurile Begăi.

Realizat de cineaștii Vasile Bogdan și Grațian Gâldău, filmul face parte dintr-o inițiativă a OAR, Filiala teritorială Timiș, care dorește să scrie astfel o nouă istorie a arhitecturii din această parte a țării.

”Mihai Botescu este autorul proiectelor unor cunoscute edificii timișorene: Secția de politraumatologie ”Casa Austria” și Secția de ortopedie ale Spitalul Clinic Județean din Timișoara, restaurantul ”Grădina Bănățeană”, Biblioteca Centrală Universitară, numeroase edificii de cult, lucrări de restaurare din patrimoniul construit al orașului, unele distinse cu premii ale Uniunii Arhitecților din România. Pasionat fotograf, de asemenea, arhitectul Mihai Botescu a realizat unele dintre cele mai frumoase albume de prezentare ale arhitecturii Timișoarei”, specifică OAR Timiș.

Accesul la acest eveniment se va face respectând normele de protecție împotriva coronavirusului, așa cum specifică legislația în vigoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *