Dificultățile financiare ale Primăriei Timișoara se apropie de sfârșit

La începutul ședinței în plen de ieri a Consiliului Local Timișoara, primarul orașului de pe Bega a ținut să le dea o veste bună aleșilor.

Se pare că municipalitatea a trecut cu bine perioada dificilă din punct de vedere financiar pe care o traversează de la începutul acestui an.

CITEȘTE ȘI: Record de viteză! Un student a fost prins conducând un BMW cu 237 km/h

Așa cum s-a mai spus, veniturile municipalității au avut de suferit în urma scăderii impozitului pe venit, de la 16 la 10 la sută, iar compensațiile lunare de câte cinci milioane de lei nu au acoperit pierderile.

CITEȘTE ȘI: Criza de personal generează discriminare între olteni şi bănăţeni. Ce s-a întâmplat la o multinaţională din Timişoara

„Situația financiară pe care o traversăm e dificilă, dar acum putem vorbi despre ea la trecut. Nicidecum nu am fost pe marginea prăpastiei, așa cum au insinuat unii pe care – așa cum spuneam – îi citește doar motorul de căutare Google.

CITEȘTE ȘI: „Colecţie” impresionantă la vamă: zeci de saci de gunoaie

La cea mai recentă rectificare bugetară am primit 6,6 milioane de lei în total, până la sfârșitul acestui an.

Până la sfârșitul lui septembrie avem de încasat taxe și impozite locale de la persoanele juridice, iar experiența ne spune că, de regulă, în această lună, avem încasări la bugetul local de circa 22,5 milioane de lei, comparativ cu celelalte luni, când sunt de câte 100-300 de mii.

Când ne vor veni acești bani vom putea spune că am terminat cu perioada dificilă pe care am traversat-o încercând să menținem echilibrul și să asigurăm, totuși, finanțare pentru proiectele mari”, le-a explicat Nicolae Robu consilierilor locali.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Dificultățile financiare ale Primăriei Timișoara se apropie de sfârșit

  1. Deci acum au recunoscut cei din primarie ca au avut dificultati materiale.Atunci de ce ne/a tot intoxicat tov. primar cu dezvoltarea in forta? Chiar crede ca ne poate fenta la nesfarsit? Ar fi fost muuuuuult mai credibil daca iesea in fata si ne spunea direct ca sunt probleme cu intrarile, nu are primaria bani, si de aceea nu se poate dezvolta orasul in forta! Asa era cinstit. Sa nu mai vorbim de firmele care lucreaza cu primaria care nu si-au luat banii de luni sau chiar ani intregi!!!

Lasă un răspuns