Criza de personal generează discriminare între olteni şi bănăţeni. Ce s-a întâmplat la o multinaţională din Timişoara

multinationale

Greutatea cu care firmele din Timişoara îşi găsesc angajaţi este binecunoscută.

Cum forţa de muncă locală este cam epuizată, sunt aduse „întăriri” din alte zone ale ţării, îndeosebi din Oltenia.

În Timişoara este loc pentru toată lumea, aşa că integrarea nu a adus probleme, însă s-au semnalat alte fenomene.

CITEȘTE ȘI: Record de viteză! Un student a fost prins conducând un BMW cu 237 km/h

Curios este că acestea se manifestă în mediul privat şi ţin, în primul rând, de favorizarea unor în detrimentul altora.

Ce s-a întâmplat?

Iată ce povesteşte un angajat dintr-o companie multinaţională, revoltat că e discriminat la locul de muncă:

„La noi la firmă, la început a venit un oltean.

Era isteţ, îşi făcea repede treaba şi era bine văzut.

Nu după mult timp, i s-au cerut recomandări, pentru a mai recruta personal.

Normal, şi-a adus olteni de-ai lui, vreo şase la număr.

Bineînţeles că unul dintre ei a ajuns şef şi a început să-i protejeze pe ceilalţi.

De fapt, nu-i pune să facă nimic, iar munca lor trebuie făcută de alţii, printre care mă număr şi eu.

Nu puteam suporta asta, aşa că a trebuit să plec.

Este discriminare”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

21 thoughts on “Criza de personal generează discriminare între olteni şi bănăţeni. Ce s-a întâmplat la o multinaţională din Timişoara

  1. Ăsta e articol de tipul „bate șaua să priceapă iapa”, tip de articole în care e foarte priceput Florescu. Dacă în câteva zile nu apare nimic despre „iapa”, atunci e clar că a reacționat pozitiv la bătaia din șa 😁

  1. imputiti sunt sunteti voi banatenii care nu stiu sa faca alceva decat sa critice pe altii dar pe ei nu se vad. Astia care ii injura pe olteni sa se gandeasca bine inainte sa o faca, sa se gandeasca bine de unde se trag, poate o sa aiba o surpriza. Jumate dintre banateni au parinti, bunici sau stramosi olteni, Asa ca TACETI DRACU DIN GURA.

 1. Da, si eu am lucrat in T R W , si nu am rezistat numai 3 saptamani, unul din directori era un oltean gretos care ulterior toate functile de conducere le atribuia oltenilor cu dedicatie, practic daca erai timisorean erai prost vazut si nu stateai prea mult pe acolo.

 2. si moldovenii la fel. nu am inteles de ce in harghita si covasna nu se aplica aceeasi metoda de infestare cu moldoveni si olteni ca in banat.am termina cu ideile ungurilor de autonomie.

  1. Ghiocele ,daca nu era un moldovean sa vă deschidă Terra și apoi Iulius Mall și acum făceai cumpărături pe Brâncoveanu.

 3. vin oltenii si va ia functiile de conducere ca sunt mai buni si mai harnici ca voi lepre banatene, voi nu mai vreti sa munciti, vreti bani pe tava, moca sa fie daca se poate. sunteti atat de lenesi incat pute pamantul sub voi, nu va plac oltenii cand au functii mari, dar va plac atunci cand platesc chirii de 300 de eur pe 20 de metrii patrati, la chiriile voastre aberante va plac oltenii., oohhoooo, ce va mai plac banii in raport cu oltenii

  1. Acest comentariu al tau va fi adevarat abia dupa 2050 cand ne vor depasi. Pana atunci suntem o regiune cu oameni omogeni, mai omogeni decat la tine in banat dl Jack cu Kapa😀

  1. Banatul vostru e de rahat, pe voi v-au ridicat strainii, ca daca nu ar fi venit investitorii straini a-ti fi murit de foame, banateni jegosi.

 4. Ăsta e caz particular rar, oltean competent e pleonasm.

  Superioritatea nejustificată și autoimpunerea asta mă irită la ei, chit că la capitolul IQ și skill-uri sunt în sfera retardului funcțional, mai ales în domeniul profesional. Lucrez mai nou cu o doamnă în birou administrativ, pe la 45-50, venită de o săptămână, din ce am auzit e atât de înapoiată că e plimbată ba pe la registratură (lipsa competențelor nu ai conferă un job stabil, având doar postliceală, tocmai de aia am convingerea că a ajuns pe pile aici) – vorbim de domeniu de studii superioare în birou administrativ – că cică ea vrea să avanseze. I-o retez tranșant – Ce doriți doamnă, să vă autoimpuneți în post? Asta va decide directorul, în urma unui concurs. (N-are nici o șansă în fața mea, cu masterat luat și lucrând câțiva ani la privat, ea știe asta, și că e pe făraș și aici).Oricum, doamnă, duceam lipsă de o tanti să ne care cafeaua și gogoșile! Asta a fost miercuri. De atunci nici nu mă mai salută dimineața.

Lasă un răspuns