„Colecţie” impresionantă la vamă: zeci de saci de gunoaie

Bunul simţ şi educaţia par că lipsesc cu desăvârşire în cazul românilor care trec prin frontiera de la Nădlac.

Noi, românii, ne batem cu pumnul în piept că suntem deştepţi şi frumoşi, că ne pricepem oricând la agricultură, fotbal şi politică, dar uităm un mic amănunt, foarte important de altfel: ne lipseşte aproape cu desăvârşire educaţia, dar şi bunul simţ.

CITEȘTE ȘI: Criza de personal generează discriminare între olteni şi bănăţeni. Ce s-a întâmplat la o multinaţională din Timişoara

Exemple în acest sens pot fi multe, dar acum vom vorbi strict despre o situaţie care se întâmplă constant la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, respectiv la frontiera de pe autostradă.

Cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care administrează drumurile naţionale şi autostrăzile din vestul ţării, inclusiv din judeţul Arad, au publicat mai multe imagini în care etalează o „colecţie” de saci de gunoaie adunate de pe marginea drumului.

Şi să nu aveţi impresia că sacii din aceste imagini au fost adunaţi după 2-3 luni de pauză.

Nu, deloc! Într-un singur weekend, şoferii care au trecut prin punctul de trecere a frontierei de pe autostradă au reuşit să arunce gunoaiele respective.

CITEȘTE ȘI: Sumă uriaşă pentru transferul unui fotbalist din vestul ţării! Îl vrea Mourinho la Manchester United

Cei de la DRDP organizează acţiuni de curăţenie săptămânal, uneori de două ori pe săptămână.

Din păcate, cam de fiecare dată cantitatea de gunoaie este una semnificativă.

Ce înseamnă asta?

Foarte simplu: şoferilor le lipsesc cei 7 ani de acasă, le lipseşte bunul simţ. Şi, de cele mai multe ori, aceleaşi persoane care îşi aruncă pe geamul vehiculului gunoiul sunt cele care strigă cel mai tare că e mizerie şi că instituţiile statului nu fac nimic pentru a rezolva această problemă.

CITEȘTE ȘI:Construirea noului cămin al Universității de Vest trenează

Ceea ce trebuie să înţelegem este că schimbarea pleacă de la noi, de la fiecare dintre noi, de la fiecare dintre cei care îşi aruncă gunoiul pe marginea drumului.

Odată ce fiecare dintre noi vom fi mai conştiincioşi, gunoaiele ar putea, uşor-uşor, să dispară. Pentru că gunoiul tot noi îl facem, conform aradon.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns