Diferențele dintre autofiletantă și rotopercutor

Diferențele dintre autofiletantă și rotopercutor

S-ar părea că diferența dintre o mașină de găurit și înfiletat (autofiletantă) și un ciocan rotopercutor este o chestiune de câteva mici detalii, deoarece modelele lor sunt foarte asemănătoare, dar această considerație este total inadecvată pentru aplicarea lor și pentru calitatea finală a muncii dumneavoastră. Chiar dacă multă lume le consideră, la grămadă, „bormașini”, cele două unelte sunt foarte diferite.

Funcțiile autofiletantei sunt determinate, ca și cele ale oricărei scule electromecanice, de puterea motorului și de viteza de rotație pe minut a acesteia. Această putere este la fel de determinantă pentru un rotopercutor care, datorită greutății și puterii sale, este de fapt mai funcțional pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor care au nevoie de unelte industriale pentru lucrări mai dure.

O mașină autofiletantă Bosch este perfectă pentru a fi folosită acasă pentru lucrările ușoare necesare pentru orice reparații sau construcții care pot fi efectuate de un meșter, cum ar fi un tâmplar, și este foarte ușor de utilizat pentru oricine se bucură de bricolaj și are nevoie de o mașină de găurit și înfiletat pentru a lucra la adaptări și reparații minore de care are nevoie casa.

 

Rotopercutoare Bosch – oferte online

De obicei, oamenii au tendința de a confunda o autofiletantă Bosch cu un ciocan rotopercutor, crezând că, deoarece rotopercutorul este mai greu decât autofiletanta Bosch, acesta va face mai multă muncă în mai puțin timp, dar acest lucru este incorect, deoarece dacă ați dori să utilizați o mașină de găurit pentru funcțiile ciocanului rotopercutor, ați ajunge să supraîncălziți motorul autofiletantei și să rupeți burghiul pe care ați dori să îl utilizați, deoarece nu au aceeași putere sau aceeași viteză.

În cazul în care doriți să folosiți un ciocan rotopercutor pentru a găuri materiale cu o duritate mai mică decât piatra sau betonul, veți ajunge să provocați mai multe defecțiuni și rupturi nedorite în materialul pe care doriți să îl găuriți, cum ar fi lemnul sau gips-cartonul, așa că, în acest caz, aveți nevoie de o mașină de găurit.

Folosirea unei autofiletante pentru funcțiile unui ciocan rotopercutor va supraîncălzi burghiul și nu va realiza lucrări de calitate pe materiale dure, cum ar fi piatra, cărămida, betonul sau pereții pentru care este proiectat ciocanul rotopercutor.

Cel mai bine este să cunoașteți fiecare mașină în parte, precum și funcțiile, accesoriile și tipul de material pe care îl puteți prelucra cu fiecare dintre ele.

Cunoscând diferențele dintre un ciocan rotopercutor (de mare rezistență) și o mașină de găurit (de mică rezistență), puteți asigura durata de viață a uneltelor dumneavoastră fără a le deteriora motoarele.

O autofiletantă este o unealtă electromecanică folosită pentru a face găuri în materiale cu o densitate mai mică decât piatra, cărămida sau betonul. Materialele pe care le puteți lucra efectiv cu o mașină de găurit nu sunt atât de dure ca cele menționate, dar sunt folosite în mod obișnuit, cum ar fi lemnul, pe care îl puteți găuri cu un burghiu cu ușurință, în siguranță și într-un timp scurt.

Modelele de autofiletante variază în funcție de destinația lor. Mărcile care produc mașini de găurit, precum Bosch, au, de obicei, două linii de producție, una pentru cei care au nevoie de o utilizare ușoară și alta pentru cei care o vor folosi în mod industrial, oferindu-i o utilizare intensă pentru o perioadă lungă de timp.

Mașina de găurit cu percuție este o unealtă foarte asemănătoare cu autofiletanta Bosch standard. Se utilizează pentru găurirea în materiale care nu sunt foarte dure, cum ar fi betonul ușor sau zidăria. Poate să facă găuri de până la maximum 10 mm. Ciocanul rotopercutor are o parte rotativă pentru a mișca unealta într-o mișcare mai circulară, ceea ce duce la o găurire mai profundă și mai eficientă. Acesta este motivul pentru care ciocanele rotopercutoare Bosch pot distruge și găuri suprafețe mai dure, cum ar fi betonul, și pot face găuri mai mari de 10 mm.

Ambele unelte lovesc suprafața care urmează să fie demolată sau forată cu burghiul în timp ce se rotește. Dar mișcarea și puterea de lovire sunt diferite. În mod clar, dacă trebuie să faceți lucrări grele, aveți nevoie de un ciocan rotopercutor și nu de o mașină de găurit cu percuție. Ciocanul rotopercutor utilizează un piston pentru a comprima aerul și a transmite această presiune direct către daltă sau burghiu. Presiunea puternică a aerului comprimat din burghiu permite efectuarea de lucrări mai grele pe suprafețe foarte mari.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *