Diagnostic schimbat după decesul fostului preşedinte al Politehnicii Timişoara?! Ieri – edem pulmonar, azi – coronavirus

Mircea Pascu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal şi conducător al Politehnicii Timişoara, a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 85 de ani. Acesta era internat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș” din București, iar primele informații arătau că decesul ar fi survenit  în urma unui edem pulmonar pe fond hipertensiv. Sursele Gazetei au dezvăluit că astăzi diagnosticul a fost schimbat, cauza decesului fiind infectarea cu COVID-19.

Mircea Pascu, suferind de afecțiuni diabetice, a fost internat la Spitalul Clinic Colțea din Capitală pentru o transfuzie. Vineri i s-a efectuat un test de coronavirus care ar fi ieșit fals pozitiv, moment în care a fost mutat la „Victor Babeș”. Peste weekend nu au existat probleme medicale, dar luni au apărut unele complicații. Iar aseară, acesta a încetat din viață.

Prima cauză a decesului ar fi un edem pulmonar pe fond hipertensiv, dar la mai puțin de 12 ore de la deces, diagnosticul ar fi fost schimbat în „infecție COVID-19”.

Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului „Dr. Victor Babeș”, a vorbit pentru GSP.RO despre decesul fostului oficial din fotbalul românesc.

Inițial nu avea informații, dar la scurt timp a revenit cu detalii. „Din păcate, nefericitul eveniment a avut loc la noi. Nu putea să fie internat aici dacă nu era infectat cu coronavirus. Asta vă pot garanta sută la sută. Cauza decesului nu am dreptul să o comunic. Legislația nu-mi permite acest lucru”, a spus Imbri.

„Nu pot să vă spun absolut nimic despre cauza decesului… Singura care o să comunice, dacă dorește, este familia. Aceasta o să primească, conform procedurilor, certificatul de deces, în cursul zilei de vineri, cu toate informațiile necesare. Îmi pare rău că s-a întâmplat asta”, a declarant Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului „Dr. Victor Babeș”.

Conform celor din familie, Mircea Pascu urmează să fie înmormântat la Petroșani, vineri, 18 septembrie, în jurul orei 15:00-16:00, și asta în funcție de timpul petrecut de cortegiul funerar de la București până la Petroșani. Familia a ales să-i îndeplinească o ultimă dorință: aceea de a fi înmormântat alături de cei doi părinți, în cimitirul mare din localitate.

Continuarea pe gsp.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Diagnostic schimbat după decesul fostului preşedinte al Politehnicii Timişoara?! Ieri – edem pulmonar, azi – coronavirus

Lasă un răspuns