Descinderi de AMPLOARE în Timiş şi în alte trei judeţe. Cel vizat este Waari Ghessan, iubitul Oanei Cornu

Foto: Adrian Pîclişan

Peste 20 de percheziții domiciliare pe raza a patru județe – Timiș, Bihor, Dolj și Mehedinți – au fost efectuate, joi, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timișoara, la membrii unei grupări infracționale specializate în evaziune fiscală.

Acțiunea s-a derulat cu sprijinul polițiștilor de la biroul de criminalitate organizată din Timișoara, Oradea, Craiova, mehedinți și cu cel al jandarmilor. Prejudiciul, în acest caz, este estimat la circa 15 milioane de lei.

Grupul infracțional, format din 20 de persoane cu vârste între 28 și 60 de ani, era structurat pe mai multe paliere. Mobilul urmărit de grupare era realizarea de profit ilicit, prin diminuarea taxelor datorate la stat. Eludarea legii s-a făcut prin emiterea unor facturi generatoare de TVA și cheltuieli deductibile – operațiuni fictive – în vederea legalizării provenienței bunurilor achiziționate ilicit de firma liderului grupului.

 

Finul unui baron PSD, numit la conducerea Protecţiei Consumatorilor Timiș

Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi omul de afaceri sirian Waari Ghessan, stabilit, de mai mulți ani în Timișoara. Oamenii legii au bătut și la ușa lui dar, pentru că nu le-a deschis nimeni, au escaladat gardul vilei în care locuiește. Jandarmii care-i însoțeau pe mascați au asigurat paza perimetrului în care se află vila sirianului cu armele în mână așa cum cere protocolul în astfel de situații.

Waari Ghessan este patronul firmei Tioss Commerce (având ca producție sucuri și apă) din anul 1998 și a avut relații de afaceri cu alte firme din mai multe județe din țară, firme aflate și ele în vizorul oamenilor legii. Compania a dezvoltat și o rețea de minimarket-uri, intitulate „TIO”, în zona de vest a țării. Frauda a fost depistată de inspectorii ANAF Timiș, cu ocazia unor controale la firmele deținute de patronul sirian, desfășurate încă de acum un an.

Waari Ghessan, inginer de profesie, a încercat să stea mai mult în umbră nedorind să iasă la lumina rampei. Cu toate acestea, de-a lungul timpului viața i-a rezervat și mici momente de celebritate. A ieșit în evidență datorită relației pe care a avut-o cu fosta soție a lui Georgică Cornu, o informație făcută publică chiar de ”Regele asfaltului”.

În 2012, magazinele deținute de omul de afaceri sirian au fost prădate de hoți, care au sustras mai multe baxuri de țigări.

În 2009 a fost implicat într-un accident rutier în Timișoara. În timp ce se afla la volanul mașinii sale de teren a lovit o mașină care se afla în fața sa, aceasta, la rându-i, fiind proiectată într-alta. Nu au fost victime, însă a rămas memorabil momentul în care Waari Ghessan a ieșit din mașină: în costum de vânătoare, cu cartușiera la purtător.

Ştire în curs de actualizare…

0 Comments

No Comment.