Delia, fetiţa de 7 ani dispărută la Petroșani și găsită apoi de poliţiști, va ajunge în grija statului. La fel și frăţiorii ei gemeni

fetita petrosani 1

Delia Gabriela Dorobanţu, fetița de 7 ani din Petroșani, dată dispărută de tatăl ei în urmă cu o săptămână și găsită de polițiști în Vulcan, va ajunge în grija statului, alături de frățiorii ei gemeni.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara au decis ca fetiţa de 7 ani şi cei doi fraţi gemeni ai acesteia, în vârstă de patru ani, să fie preluaţi în Centrul de primire în regim de urgenţă Deva.

CITEȘTE ȘI: Aquapark în Timiș. Vezi când va fi gata

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, Cristina Sav, a declarat că Direcţia s-a autosesizat în cazul fetiţei dispărute, după ce a plecat de acasă cu un bărbat pentru a primi pomană de Ziua Morţilor, şi a făcut o evaluare iniţială a familiei.

„Împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Petroşani s-a efectuat o evaluare iniţială a familiei, constatându-se că pentru copii se impune instituirea măsurii de protecţie specială, tratament în regim de urgenţă.

CITEȘTE ȘI: Scandal monstru la Timișoara! Câțiva locuitori s-au trezit cu un bloc între case

În cursul zilei de azi vor fi preluaţi în cadrul Centrului de primire în regim de urgenţă Deva, urmând a intra în compatibilizare cu un asistent maternal profesionist”, a declarat Cristina Sav.

Potrivit reprezentantei DGASPC, mama ar putea fi decăzută din drepturi, dacă se constată că s-au aplicat rele tratamente asupra minorilor.

Delia a plecat cu un bărbat la cimitir, de Ziua Morţilor

Delia Gabriela Dorobanţu a fost dată dispărută de tatăl ei în urmă cu o săptămână, după ce a plecat la cimitir cu un om al străzii.

Fata a fost găsită, joi, la câțiva kilometri distanță de casă. Ea se afla într-un cămin dezafectat din Vulcan împreună cu bărbatul cu care plecase din fața blocului.

Primele informații arată că fetița nu a fost agresată.

Minora a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare. Totodată, IPJ Hunedoara a sesizat și Protecția Copilului, scrie observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *