Vestea cea mare pentru cei cu mașini second-hand! Decizia luată la nivelul guvernului referitoare la taxa auto

Vestea cea mare pentru cei cu mașini second-hand! Asta s-a decis la nivelul guvernului cu taxa auto

Ministrul Mediului a declarat recent că România se confruntă cu o provocare uriașă. Potrivit celor spuse de Tanczos Barna, ţara noastră va fi în continuare destinaţia maşinilor second-hand, în lipsă de taxă auto.

CITEȘTE ȘI: Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali în inima României. „Nu vor intra femeile, nici animale de parte femeiască”

Ministrul a subliniat faptul că 2022 nu înseamnă introducerea unei taxe noi, în urma unei decizii luate la nivelul guvernului.

„Nu ştiu dacă vestea este bună sau nu este bună, este o certitudine, 2022 nu înseamnă introducerea unei taxe noi, asta s-a decis la nivelul guvernului, la nivelul coaliţiei, dar, în acelaşi timp, asta înseamnă că ţara noastră va fi în continuare destinaţia maşinilor second-hand, vechi, care vor polua aerul pe care îl respirăm.

Este o provocare uriaşă pentru România această problemă. Vedem cum în ţările vest europene maşinile care trec de prima vârstă, să zic aşa, de vârsta tinereţii, vin, iau calea exportului şi vin în România. Anual, numărul maşinilor second-hand înmatriculat este mai mare decât numărul maşinilor noi. Este o certitudine”, a declarat Tanczos Barna.

„În 2022 sigur nu va exista taxă auto, de mediu sau primă înmatriculare”

Anterior, acesta  a subliniat că în anul curent nu va exista taxă auto, de mediu sau primă înmatriculare. Totuși, o nouă taxă ar putea fi implementată în 2023.

La momentul respectiv, ministrul a punctat că există „măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere mașini noi, inclusiv pentru a susține industria autohtonă de producere a autoturismelor din România”.

„Decizia la nivelul Guvernului a fost că în 2022 nu se vor introduce taxe noi. În 2022 sigur nu va exista taxă auto, de mediu sau primă înmatriculare. Din acest motiv, de câteva săptămâni lucrăm la eficientizarea programului Rabla. Săptămâna aceasta se finalizează Rabla pentru versiunea 2022-2024.

În acest moment nu putem vorbi de taxa auto. Vedem în 2023. În momentul de față nu există măsuri de descurajare. Există măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere mașini noi, inclusiv pentru a susține industria autohtonă de producere a autoturismelor din România”, a declarat anterior ministrul Mediului.

sursa: capital.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *