Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali în inima României. „Nu vor intra femeile, nici animale de parte femeiască”

Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali în inima României. "Nu vor intra femeile, nici animale de parte femeiască"

Gigi Becali finanțează cu sume importante construcția pe un teren de 30 de hectare a unui adevărat oraș monahal, după modelul Athosului.l Este situat în  apropierea Băilor Olăneşti, staţiunea izvoarelor de aur din Munţii Căpăţânii, are la intrare  o pancartă cu numele satului Comanca.

Urmează un drum forestier plin de pietre, greu de parcurs, apoi un podeţ străjuit de stănci, zărindu-se din departare silueta unei mănăstiri de lemn.

CITEȘTE ȘI: Protest în fața Ministerului Sănătății – restricțiile scot românii în stradă. Se cere demisia lui Alexandru Rafila

Din loc, în loc apar şi pancarte care semnalizează Mănăstirea „Naşterea Prorocului Ioan Botezătorul”. Plăcuţa indicatorului roşu e împărţită în două, pe parte inferioara scrie clar: Nu permite intrarea femeilor!

Administratorul spune că George Becali a cumpărat cele 30 ha pentru construcţia oraşului monahal în 2020, iar în februarie anul trecut a început construcţia primei mănăstiri, cea de călugări, care e gata în prezent, împreună cu 3 chilii.

 

La finalul proiectului vor fi 100 de chilii şi 5 mănăstiri, cea mai mare, a cărei construcţie va începe în primăvară, va avea o lungime de 35 de metri.

 

„Orice investiție în zonă aduce profit imaginii stațiunii, deci nu se pune problema să nu reprezinte un punct de atracție și turismul pastoral să se dezvolte spre binele stațiunii și tuturor oamenilor din zonă„, a explicat Gheorghe Dumitraşcu, administratorul mănăstirii, pentru Antena 3.

 

Oraşul monahal din judeţul Vâlcea va avea şi o mănăstire de maici, la 7 kilometri distanţă de cea de bărbaţi, dar şi o cruce asemănătoare celei de pe Caraiman, mult mai mare spun gazdele noastre, care speră ca turismul monahal să înflorescă în zonă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *