DECES FULGERĂTOR! Marea maestră internaţională de şah Cristina Foişor, de la AEM-Luxten Timişoara, s-a stins din viaţă la doar 49 de ani

Marea maestră internaţională de şah Cristina Adela Foişor a încetat din viaţă, la vârsta de 49 de ani, a anunţat clubul AEM Luxten Timişoara. Ea trebuia să reprezinte România la Campionatul Mondial Feminin de la Teheran, începând cu 10 februarie 2017.

Marea şahistă se afla într-o situaţie critică, la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Cristina Foişor a obţinut de-a lungul carierei cinci titluri naţionale la senioare şi trei la junioare individual şi nenumărate medalii pe echipe.

Din 1988 a participat la 14 Olimpiade (absentă doar în 2008), jucând numai pe mesele 1 sau 2, şi a avut cele mai multe calificări la Campionatul Mondial feminin.

„A fost cea mai importantă şahistă a noastră, care prin performanţele sale a adus glorie clubului, oraşului Timişoara şi României. Multiplele titluri la individual şi pe echipe, prestaţiile excepţionale în echipele naţionale şi olimpice, medaliile (una de aur şi două de argint) la Cupa Campionilor Europeni stau mărturie. Dar, pe lângă acestea, Cristina a fost un om de mare calitate şi sensibilitate, un spirit ales şi un suflet nobil”, a anunţat clubul AEM-Luxten Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “DECES FULGERĂTOR! Marea maestră internaţională de şah Cristina Foişor, de la AEM-Luxten Timişoara, s-a stins din viaţă la doar 49 de ani

Lasă un răspuns