Circa 3.000 de oameni au protestat la Timișoara

Proiectele de ordonanțe de urgență legate de amnistie și grațiere și de modificarea codului penal au scos duminică seară, din nou, oamenii în stradă și la Timișoara, în Piața Victoriei.

Organizatorii au dat iar citire petiției „pentru statul de drept”, adresată conducerii Senatului, Camerei Deputaților și guvernului. Cei din piață au huiduit auzind numele lui Călin Popescu-Tăriceanu, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu.

Au fost strigate diverse lozinci împotriva grațierii, iar participanții au fost rugați să renunțe la „PSD ciuma roșie”, argumentul fiind că expresia „ciuma roșie” a fost utilizată de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Dintre lozinci nu au lipsit „Cine nu sare, cine nu sare, ori e cu Dragnea, ori e prost de moare”, „Democrație fără amnistie”, „DNA să vină să vă ia” și altele de acest gen. Între timp, oamenii au stat la coadă pentru a semna petiția citită la începutul protestului.

În Piața Victoriei s-au strâns, pe parcursul protestului, circa 3.000 de oameni, aceștia plecând în marș spre Prefectura Timiș și blocând pe parcurs circulația rutieră.

În fața Palatului Administrativ s-a huiduit, iar următoarea oprire a fost la sediul DNA Timișoara, lângă Bastion, unde s-au strigat lozinci de susținere a Codruței Kovesi.

Foto: Adrian Pîclişan


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Circa 3.000 de oameni au protestat la Timișoara

  1. Miscari neonaziste impotriva VICTORIEI lui Donald Trump si a votului romanilor din 11 decembrie . In 1933 hitleristii au incendiat Reichstagul , iar in zilele noastre incendieri mai cinice ,cluburi cu tineri pentru a fi si victime . Lumea actuala nu se impiedica ,dar si noi romanii de sorosistii -simbriasi jalnici ,impreuna cu propaganistii lor ( inclusiv neamtul revansard )

Lasă un răspuns