Decât un ”oarecare” la oraș, mai bine la sat fruntaș

veterinar livezile

Alexandru Cristescu, consilier local de două mandate în comuna Livezile, care, în același timp, este medic veterinar și fermier, a renunțat la viața de la oraș pentru cea din mediul rural și nu regretă nici un moment decizia luată.

Imediat după finalizarea studiilor, s-a stabilit la țară, în locul de baștină al tatălui său, tot medic veterinar, și s-a pus pe treabă. În șase ani, a reușit să dezvolte o mică afacere cu 350 de oi, pentru care cultivă lucernă pe o suprafață de 11 hectare.

”Se descurcă fermierul român din subvențiile acordate de stat?”, îl întrebăm. ”Fără utilaje proprii, nu”, a venit, ferm, răspunsul. Cât despre profit, se pare că agricultura românească va merge, și anul acesta, în pierdere.

”Recoltă există, dar… am auzit că se dau 40 de bani pentru kilogramul de grâu”, opinează viceprimarul localității, Emil Petrovici. ”Eu nu vând lucerna, o folosesc pentru oi, deci nu știu să vă spun care sunt prețurile în acest sector. Iar în privința animalelor, am avut noroc, pentru că am primit un preț bun pentru laptele de oaie. O firmă italiană mi-a dat 2,8 lei pe litru”, a adăugat tânărul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Decât un ”oarecare” la oraș, mai bine la sat fruntaș

  1. Business avantajos – colaborare intr-o firmă perfect legală in Romania. Face parte din Holdingul international cu sediul in Londra, Anglia. Afacerea s-a extins rapid, -in peste 12 tari si a ajuns la peste 300 000 membri.
    In esenta -este o Colaborare directă cu parteneri comerciali autohtoni. Consumul este motorul economiei de piață și calea realizării/prosperitatii individuale. Câștigi -consumand ! Pentru detalii -solicitati ”info” la: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *