Curăţătoria ambulantă de perne face furori prin Banat

curatatorie perne

Curăţătoria ambulantă de perne este o afacere mai ieşită din tipare, ceea ce nu înseamnă că nu e de succes, ba din contră. Bănăţenii apelează masiv la unitatea mobilă care a zăbovit şi la Timişoara o vreme destul de îndelungată, iar mai recent a făcut treabă bună prin zona Făgetului.

„Am stat la Făget câteva săptămâni şi cred că am curăţat aproape toate pernele din localitate şi din satele din apropiere”, ne spune Alexei Meleşinschi, tânărul care deserveşte curăţătoria mobilă.

L-am găsit de fapt în comuna Curtea, unde, după cum ne relatează, poposise abia de vreun ceas. Şi l-am aflat la treabă, pentru că primise deja o comandă, aşa că ne-a putut arăta pe viu cum se face treaba.

Preşedintele Iohannis şi-a petrecut sfârşitul de săptămână într-o staţiune dragă timişorenilor – FOTO

„Din perna veche se scot penele, se dezinfectează cu o lampă cu ultraviolete şi se scot particulele mai mari. Uitaţi, de exemplu, ce am scos din perna asta”, ne spune arătându-ne o grămăjoară de praf şi scame care conţinea, între altele, chiar şi câteva grăunţe şi un ciob.

„După ce penele sunt curăţate, se introduc într-o faţă de pernă nouă. E fabricată în Germania şi e din bumbac, dar nu mai permite intrarea corpurilor străine. Practiv, perna e ca nouă şi o dimensionăm în funcţie de dorinţa clientului. Perna poate fi mai moale sau mai tare, după cum primim comanda”, completează Alexei.

CITEŞTE ŞI: Cadavrul unei femei, dezbrăcată aproape complet, găsit în albia unui râu din Banat!

Ne mai spune că lucrul la o pernă durează între cinci şi zece minute. Nici nu e scumpă curăţarea, între 18 şi 29 de lei, după dimensiune, dar dacă clientul doreşte să păstreze vechea faţă de pernă, scoate doar 10 lei.

„Suntem o firmă din Braşov şi avem vreo 30 de astfel de curăţătorii mobile, care merg prin toată ţara”, ne mai relatează omul. El este din Republica Moldova şi tot de acolo provine şi managerul general al firmei, căruia i-a venit ideea să pună pe roate business-ul. Şi, în acelaşi timp, pe roţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Curăţătoria ambulantă de perne face furori prin Banat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *