Dascăli ai Universității Politehnica Timișoara, premiaţi de Academia Română

Dascăli ai Universității Politehnica Timișoara, premiaţi de Academia Română

Trei dintre premiile Academiei Române, acordate în acest an, au fost atribuite unor cadre didactice ale Universității Politehnica Timișoara.

Prof.univ.dr. Claudiu-Tiberiu Albulescu i-a fost acordat premiul „Petre S. Aurelian” pentru grupul de lucrări cu tema „Integrarea monetară și incertitudinea economică”. Claudiu-Tiberiu Albulescu se află în topul cercetătorilor din domeniul economic din România conform cunoscutei bazei de date IDEAS, gestionată de Federal Reserve Bank of St. Louis.

Premiul „Aurel Vlaicu“ a fost acordat lucrării „Convertoare de curent continuu hibride”, autori fiind cadrele didactice ale UPT – Nicolae Muntean, Octavian Cornea și Dan Hulea. Cartea abordează problematica de mare actualitate a topologiilor de convertoare de curent continuu hibride.

De asemenea, filiala din Timișoara a Academiei Române, condusă de academicianul Dan Dubină, cadru didactic al Universității Politehnica Timișoara, a fost distinsă cu diploma „Meritul Academic”.

CITEŞTE ŞI: Tur virtual interactiv pentru descoperirea frumuseților Timișului. Vezi obiectivele turistice

Distincția vine și în contextul în care filiala din Timișoara a Academiei Române a împlinit, în acest an, 70 de ani de la înființare, aniversare marcată prin evenimentul organizat în comun cu UPT „Politehnica și Academia – o istorie comună”, ce s-a desfășurat în toamna acestui an.

Premiile Academiei Române se acordă oamenilor de ştiinţă şi litere, artiştilor români, din ţară sau din străinătate, pentru meritul de a fi contribuit, prin activitatea şi opera lor, la dezvoltarea culturii şi ştiinţei româneşti.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns