An excelent pentru Aquatim

An excelent pentru Aquatim

2021 a fost un an foarte bun pentru Aquatim, care a avut rezultate meritorii chiar și în condiții pandemice. O dovadă este și faptul că societatea a primit recent distincția meritorie din cadrul Topului Național al Firmelor. Camera de Comerț și Industrie a României revenindu-i, din nou, locul I la categoria „Captarea, tratarea și distribuția apei”, categoria „Întreprinderi Mari”.

Prin intermediul acestui barometru al performanței în afaceri și prin situarea în rândul celor mai competitive companii din România, Aquatim rămâne un reper de profesionalism şi competenţă.

Principalul program de investiții în apă și canalizare, derulat în prezent de Aquatim, va aduce îmbunătățiri semnificative pentru populație și factorii de mediu din județul Timiș. În valoare de 239,5 milioane de euro, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020 urmărește dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată, prin investiții în infrastructură, în 81 de localități.

Vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă circa 380.000 de timișeni din aria proiectului, iar peste 53.000 de persoane vor beneficia de servicii îmbunătățite de canalizare. În județ se vor construi 22 de stații de tratare a apei și 6 stații de epurare și 895 km de rețele (483 km apă, 412 km canalizare).

În Timișoara, programul cuprinde reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare pe 92 de străzi, modernizarea Stației de tratare a apei potabile Bega, construirea unei linii de valorificare energetică a nămolului la Stația de epurare și realizarea unui sistem.

Principalul program de investiții în apă și canalizare, derulat în prezent de Aquatim, va aduce îmbunătățiri semnificative pentru populație și factorii de mediu din județul Timiș.

Probabil cea mai importantă noutate a anului 2021 în ceea ce privește programul de investiții din fonduri europene derulat de compania timișeană de apă este suplimentarea valorii proiectului. Contractul de finanțare a fost modificat prin act adițional, în luna noiembrie, iar valoarea sa a crescut de la 180 la 239,5 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Pensii şi alocații pentru copii, majorate de la 1 ianuarie 2022

Proiectul regional de investiții al Aquatim face parte din Programul Operațional Infrastructură Mare ce asigură finanțarea principalelor priorități de dezvoltare ale României în acord cu angajamentele asumate în Acordul de Parteneriat și cu obiectivele Strategiei Europa 2020. Finanțarea este asigurată în proporție de 75,35% de Uniunea Europeană, 16,88% de la bugetul de stat, 6% cofinanțare Aquatim și 1,77% de la bugetul local.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns