Cutremur în Camera Deputaților, cu Marilen Pirtea la prezidiu. Opoziția a încercat să îl dea jos pe Liviu Dragnea!

Zi agitată miercuri în Parlamentul României! Reprezentanții partidelor din opoziție au încercat să îl dea jos pe Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Cu împotrivirea lui Florin Iordache (PSD), vicepreședintele Marilen Pirtea, deputat de Timiș, a supus la vot revocarea lui Dragnea.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în vestul țării

Practic, Marilen Pirtea a mers la microfonul unde se ţin discursurile în Camera deputaților și a cerut parlamentarilor să voteze pentru revocarea lui Dragnea de la președinția forului. În același timp, Florin Iordache îi striga „Vă faceţi de râs!”.

În total, au fost experimate 112 voturi de la PNL, USR, PMP, Pro-România sau din partea reprezentanților minorităților. După ședință, cei de la PNL au proclamat o victorie, în timp ce PSD-ul susține că procedura de vot nu a respectat regulamentul Camerei Deputaților.

Cei din Opoziție se bazează pe momentul revăcării Robertei Anastase, din 2012. ”Dl Dragnea a fugit. A capturat statul român şi prin interpusi, exact aşa cum fac infractiorii. Iar cel mai umil şi slugarnic interpus este Florin Iordache.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Alina Vidican e la pământ, totul se prăbuşeste în jurul ei! După despărţirea de Borcea, afacerile din SUA ale blondei au ajuns în ruină!

Realitatea este că majoritatea PSD ALDE nu mai există. Punct. Doi -Liviu Dragnea este revocat din funcţia de presedinte al Camerei Deputaţilor. Florin Iordache este revocat din funcţia de vicepreşedinte al camerei Deputaţilor. 4. Procedura de vot stabilită pentru a merge mai departe cu orice fel de lege e votul cu mâna ridicată”, a declarat Raluca Turcan, citată de Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Centru educaţional fabulos, lângă Timișoara

Florin Iordache spune că a fost o zi tristă pentru România: „Astăzi a fost o zi tristă în Parlamentul României. Am constat că din dorinţa de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers cu încălcarea regulamentului.

Astăzi dimineaţă, datorită unui eveniment nedorit, colega noastră Carmen Moldovan a fost chemată la DNA şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, m-a împuternicit pe mine să conduc şedinţa de azi. Am constatat astăzi că încălcarea regulamentului foarte gravă, am solicitat o consultare a liderilor de grup. Am întrebat pe colegul meu, Daniel Suciu, dacă a solicitat revocarea mea, a preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea sau dl Nicolicea. Mi-a spus că nu.

În aceste condiţii eu nu puteam pune pe ordinea de zi proiectele de hotărâre. Am dorit să ajungem acolo printr-un vot, dar permament se încălca regulamentul. Am spus bine, putem ajunge la revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, dar cu respectarea regulamentului”, a declarat Florin Iordache.

Momentul a fost filmat de deputatul timișean Pavel Popescu (PNL), scrie expressdebanat.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns