Centru educaţional fabulos, lângă Timișoara

Un proiect de dimensiuni faraonice a fost depus de către administraţia locală din Giroc, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), cu o valoare aproximativă de cinci milioane de euro.

În baza acestuia, se vor da în folosinţă circa 20 de săli de clasă cu laboratoare pentru toate disciplinele, cantină cu sală de mese, internat, sală de mese, ateliere tematice şi sală de sport.

CITEȘTE ȘI: Video. Situație incredibilă în traficul din Timișoara. O bătrână împinge o mașină pentru a elibera calea autobuzului 40

„O preocupare permanentă a primarului şi a consiliului local a fost aceea de a crea noi spaţii funcţionale şi de a identifica alte locaţii unde se poate desfăşura procesul de învăţământ.

Proiectul depus pe POR este unul amplu, pe care îl aşteaptă toată lumea, mai ales că el se regăseşte în fostele unităţi militare, înregimentate de consiliul local tocmai în acest scop.

Odată cu finalizarea acestui proiect, putem vorbi de o suprafaţă totală construită de 30.000 de metri pătraţi, adică trei hectare, unde se vor derula activităţi şcolare.

E limpede că o unitate de învăţământ de o asemenea dimensiune dovedeşte o forţă economică ieşită din comun, dar şi faptul că există o serioasă preocupare din partea factorilor de răspundere pentru creşterea şi educarea tinerei generaţii.

Nu este întâmplător că la Giroc s-au desfăşurat două olimpiade cu impact deosebit asupra învăţământului românesc.

Bineînţeles, toate aceste rezultate au fost posibile şi datorită apropierii părinţilor şi copiilor de mediul educaţional şi de cel administrativ, iar toate ideile venite de la părinţi au fost analizate şi aplicate în spiritul comunicării şi transparenţei decizionale”, a declarat Iosif-Ionel Toma, primarul comunei Giroc.

Edilul-şef a fost premiat recent de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), pentru proiectele europene atrase.

„Este rodul unei munci colective. Viteza cu care se dezvoltă localitatea, numărul mare de cetăţeni care se mută în vatra noastră ne-a determinat să abordăm şi un alt mod de a asigura o infrastructură modernă, deoarece acumulările din bugetul de venituri şi cheltuieli au devenit, de mult timp, insuficiente.

Oportunităţile sunt stabilite de realitatea din teren, corelate cu proiectele puse la dispoziţie de către AFIR.

Trag nădejdea că şi în anii care vin vom reuşi să scriem proiecte fezabile, care să asigure realizarea întregii infrastructuri”, a declarat primarul comunei Giroc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Centru educaţional fabulos, lângă Timișoara

 1. NIște fraieri ! Nu au nici o fîntînă cîntătoare cu luminițe verzi pe pereți și lor le trebuie centru educațional. Dar vaporașele lor unde sînt ? În loc să facă un stadion de 50.000 de locuri ca să poată sta comod cei 15 spectatori de la meciurile de țurcă, pardon fotbal, ei investesc în educația tinerei generații ! Domnule primar, veniți la Niciolae Robu să luați notițe despre cum se face nimic, risipă și jaf din banii publici ! Bine a zis cine a zis că, omul sfințește locul ! Și cînd te gîndești că amîndoi au pornit de la Politehnică ! Felicitări domnule Toma !

 2. Este OK. Dar …daca este asigurata si marcata parcarea pentru persoane cu handicap, din imagine reiese-cel putin asa se vede- ca nu este asigurat, conform legii, acces in cladire pentru cei cu handicap locomotor si nici macar balustrada. Deci dl. IIT actual Primar nu prea se poate lauda decat cu jumatati de masura iar premiul AFIR este fara temei si acordat pentru ceva ce nu respecta legea.

 3. Totuși să nu exagerăm…..
  Pe mulți ii interesează doar imaginea.
  Ne place sa pozam in ipostaze neconforme cu realitatea………………………….sa nu intram in alte detalii picante referitoare la această „minunată comună” !!!
  Facem campanii de publicitate, ne dam bisericoși, ne punem bine cu bătrânii satului, căci dă bine si mai câștigăm un mandat….
  Avem nevoie de oameni tineri ca să schimbam „mocirla” din această țărișoară in care trăim.
  Anumite personaje sunt in funcții de conducere de zeci de ani și nu-i poți clinti sub nici o formă….corupție la cote maxime, anturaje dubioase, minciuni elegante si într-un final ajungem sa fim călcati la propriu in picioare de acești „dinozauri” de care numai ciuma pământului ii mai poate eradica….!!!!!
  Speranța moare ultima….caci doar cu asta am mai ramas……..!!!

Lasă un răspuns