Semnal de alarmă tras de medicii timișeni

În contextul meteorologic actual, medicii de familie timișeni s-au confruntat cu o creștere a numărului îmbolnăvirilor de sezon.

”În perioada 19-25 noiembrie, la nivelul județului Timiș, au fost înregistrate 2.093 cazuri de viroze dintre care în 51 de situații s-a impus spitalizarea.

CITEȘTE ȘI: Centru educaţional fabulos, lângă Timișoara

De asemenea, medicii au raportat și 258 de cazuri de pneumonie, cu 34 de internări. În perioada 26 noiembrie – 2 decembrie, au fost înregistrate 1.825 de viroze cu 59 de internări și 276 de pneumonii cu 61 de spitalizări.

Nu a fost raportat nici un caz de gripă”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș.

În aceste condiții, recomandările specialiștilor pentru sezonul rece se mențin, cu atenționare spre persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni cronice.

CITEȘTE ȘI: Video. Situație incredibilă în traficul din Timișoara. O bătrână împinge o mașină pentru a elibera calea autobuzului 40

Aceste categorii de persoane, în special cele aflate sub tratament medicamentos, sunt sfătuite să păstreze legătura cu medicul de familie.

De asemenea, specialiștii recomandă ca micuții să nu intre în contact cu persoanele răcite sau care prezintă orice alt tip de afecțiuni respiratorii.

Totodată, medicii atrag atenția ca îmbrăcămintea să fie adecvată temperaturilor și să se evite expunerea la frig pe perioade îndelungate. Este de preferat să se adopte o alimentație bogată în proteine, legume și fructe.

În plus, nu trebuie neglijate nici hidratarea organismului și nici regulile de igienă personală în special în cazul frecventării unei colectivități.

Campania de vaccinare antigripală este în derulare la nivelul județului Timiș, din cele 21.240 de doze alocate de Ministerul Sănătății fiind până în prezent administrate 18.178.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns