Cum va fi vremea de Paşti

Instabilitatea atmosferică va creşte în zilele de Paşti.

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, îndeosebi în regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, local la munte și izolat după-amiaza și noaptea și în centrul, apoi și în nordul și în vestul teritoriului.

CITEŞTE ŞI: Atenţie, şoferi! Nu opriţi dacă acest cetăţean vă solicită ajutor (foto)

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană (mai ales noaptea în Munții Banatului), dar pe arii restrânse și în Banat, Crișana, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade, mai scăzute în Dobrogea, până spre 14…17 grade în zona de litoral. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

În jumătatea de vest a țării și în zona montană vremea va deveni instabilă, se va răci, înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, pe arii restrânse importante cantitativ, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină.

CITEŞTE ŞI: 4 ani de închisoare cu executare pentru fiica lui Iosif Rotariu, în primă instanţă. Tânăra a bătut un copil la grădiniţă şi i-a rupt piciorul

În restul teritoriului, ziua va fi o vreme în general frumoasă, ușor mai caldă decât în intervalul anterior, cu cer variabil și vânt ce va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și Bărăgan, dar seara și noaptea, local, în special în muntenia, se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 26 de grade, iar cele minime între 7
și 14 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

În regiunile nordice, estice și centrale vremea va fi ușor instabilă, se va răci față de intervalul anterior, cerul va fi
temporar noros și mai ales ziua se vor semnala ploi și sub formă de aversă, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, doar pe suprafețe mici cu înnorări și ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, dar trecător și în sudul și în nordul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 25 de grade, iar cele minime între 5 și 12 grade, mai scăzute în depresiuni.

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ

Ziua vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil și doar pe suprafețe mici, mai ales în zona montană, vor fi înnorări și ploi slabe. Seara și noaptea, în cea mai mare parte a țării, înnorările se vor accentua treptat și vor fi averse și descărcări electrice.

Izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, astfel că maximele se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar minimele vor fi 6 și 13 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 30.04.2019 ORA 09 – 03.05.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor fi în scădere devenind ușor sub cele normale specifice datei. Local și temporar se vor semnala precipitații în majoritatea zonelor, scrie romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns