Atenţie, şoferi! Nu opriţi dacă acest cetăţean vă solicită ajutor (foto)

Se întâmplă ca, în ultimii ani, în preajma sărbătorilor, pe şoselele din vestul ţării să vedem oprite, pe marginea drumului, maşini înmatriculate în Germania, Franţa, Anglia sau Olanda, iar alături, şoferi „disperaţi” care cer ajutor.

Majoritatea spun că au rămas fără combustibil şi oferă, în schimbul unei sume de bani, bijuterii despre care susţin că ar fi din aur. Sunt, de fapt, nişte obiecte fără valoare, iar mulţi oameni de bună-credinţă şi-au dat seama, ulterior, că au fost înşelaţi.

Alţi conducători auto au păţit-o şi mai rău: în momentul în care au coborât din maşină ca să discute cu cel aflat „la necaz”, prieteni de-ai acestuia au ieşit din tufişuri şi, cât ai clipi, au jefuit automobilul cetăţeanului care s-a oferit să ajute.

Şoferul din imagine, cu un Audi negru, înmatriculat în Germania, a fost observat în această săptămână în apropierea sensului de lângă fabrica Mahle, pe DN 6 (în faţa FM Logistic), dar şi pe drumul spre Şag.

Poliţia recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de prudenţă atunci când întâlnesc astfel de cazuri în care li se solicită ajutor!

Foto: Facebook/ Info Trafic Jud. Timiş


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 Răspunsuri “Atenţie, şoferi! Nu opriţi dacă acest cetăţean vă solicită ajutor (foto)

 1. Schema e veche, de pe la inceputul anilor 90, am oprit de vreo doua ori, dar m-am prins repede si am plecat mai departe.
  Cum recunoasteti ca e tzeapa:
  1) Cetateanul ( de obicei fatza de tzigan) face semne ultra disperate. Un om decent cu o problema la masina nu e atat de disperat. Apoi, in masina mai e un om, de obicei cel mai firav e afara, cel solid in masina.
  2) Masina, cum se zice in articol, e inmatriculata intr-o tara civilizata. Un cetatean din Vest nu va spera ca-i da cineva benzina la autostop, stiind ca din masinile noi e greu de tras benzina cu furtunul, deci nu se asteapta ca tu sa ai furtun. Nici el n-ar trebui sa aiba, in Vest n-are nimeni. Daca „autostopistul” are furtun, inseamna ca e de-al nostru.
  3) Daca chiar ati oprit, ziceti ca nu aveti bani sa cumparati nimic. Un om care a ramas fara benzina are nevoie de 1-2 litri pna la prima statie (ajunge pentru 15…30km), nu-si vinde bijuteriile pe nimic ca sa cumpere 200de litri. Apoi, cine dracu e la mii de km de destinatie si nu are bani de benzina? Poate nu ai lei, scoti 5€ si incerci sa cumperi cativa litri. Daca, prin absurd, si-ar fi pierdut banii, s-ar fi intamplat intr-un oras/sat, n-ar fi ramas fara bani pe marginea soselei.
  4) Omul va intreba daca vorbiti o limba straina, germana de exemplu, daca ziceti da, o va schimba pe franceza, si tot asa.

  1. Am uitat: tot prin anii 90 am fost oprit in Iosefin, in doua ocazii, de un grup de barbati dubiosi cu rugamintea sa-l duc pe prietenul lor la spital (tinut de maini si de picioare de 2-3 indivizi). Am stat in masina in timpul discutiilor, cand le-am spus ca Spitalul de Psihiatrie e dupa colt si portarul poate chema un doctor sau o salvare, au devenit impulsivi, asa ca am demarat repede.

 2. In fiecare an se intampla si tot mai sunt oameni de buna credinta! Mai las-o incolo de buna credinta! Fiti foarte atenti si nu mai puneti botu la asemenea magarii!!! Vedeti-va linistiti de drum, nu mai opriti si o sa fiti mai castigati! Degeaba postati dupa ce a-ti patit-o, ca nu mai poate nimeni sa va ajute!!!

Lasă un răspuns