Criză acută de forţă de muncă într-o localitate din Timiş

Dacă atunci când șomajul a fost în floare am spus că este rău, am greșit. Mult mai rău este să nu gășești cine să muncească, fază în care ne aflăm acum. Dacă vorbim de construcții, atunci lipsa lucrătorilor atinge cote alarmante, după unii 200.000, după alții chiar 500.000 de persoane.

Nu lipsesc doar meseriașii, ci și salahorii. Dacă iei la pas strada pricipală din orașul Deta aproape că nu există ușă de magazin fără un anunț de angajare. Agenții economici oferă locuri de muncă, dar nu se găsește cine să le ocupe.

Citeşte şi: Gata cu ţepele de Black Friday! Cum să verifici în câteva secunde prețul adevărat al produselor

„Dacă nu ar fi sătenii din zona din jur, spune primarul Petru Roman, fabricile din Deta și-ar închide porțile”.

Mai mult decât atât, pentru a ne face o imagine cât de rău este să nu găsești forță de muncă, trebuie spus că la licitația organizată de primărie în 23 octombrie pentru lucrările de edificare a casei orășenești de cultură care va fi amplasată în parcul central nu s-a prezentat nici un ofertant.

Acest lucru se întâmplă deși, în mod obișnuit, pe lucrările publice e „bătaie” între firme și contestațiile curg, întârziindu-se astfel investițiile. „Probabil că firmele de construcții nu au cu cine lucra”, opina edilul. Sau, poate, adăugăm noi, acestea au investiții mai profitabile, care înghit mult mai mulți bani de la buget, cum ar fi cele de la amenăjări de parcuri sau de la drumuri…

Oricum, însă, lipsa lucrătorilor e o realitate care se tot adâncește în toate localitățile, fie ele mari sau mici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Criză acută de forţă de muncă într-o localitate din Timiş

Lasă un răspuns