Investiții de peste 1.800.000 de euro în zona de vest

Casa de Cultură din Jimbolia a găzduit Conferința de lansare a proiectului „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și cofinanțat de statele partenere în program.

În luna august a început implementarea proiectului, care reunește patru parteneri: Regia Publică de Drumuri Serbia – lider de proiect, localitățile Jimbolia din România, Kikinda din Serbia și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului tot din Serbia, obiectivul principal al acestuia fiind contribuţia la mobilitate în zona eligibilă transfrontalieră, prin îmbunătăţirea standardelor de calitate în serviciile de transport public și prin înființarea unor structuri de cooperare transfrontaliere.

În acest sens, partenerii din Serbia vor construi o pistă de biciclete pe partea dreaptă a Drumului Național nr. 15 I-B, tronsonul Kikinda – Nakovo, localitate situată la frontiera de stat cu România. De asemenea, se va moderniza și infrastructura punctului de trecere a frontierei Nakovo – Lunga.

Orașul Jimbolia, partenerul român, va reabilita străzile adiacente Drumului Național 59 C în Jimbolia, care duce la punctul de trecere a frontierei Nakovo – Lunga. Noile structuri create, precum rețeaua de cooperare transfrontalieră, biroul de informare și promovare privind cooperarea economică transfrontalieră și pagina de internet vor facilita cooperarea și comunicarea transfrontalieră.

Bugetul total al proiectului este de 1.813.477,54 de euro, din care 1.541.455,89 de euro reprezintă finanțare nerambursabilă din fondurile Uniunii Europene. Perioada de implementare este de 24 de luni, din august 2017 până în august 2019.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns