Cristian Oancea explică ce se întâmplă la finalul zilei dacă rămân doze de vaccin nefolosite: „Nu am aruncat nici o doză”

Situație critică la Spitalul de Infecţioase din Timişoara. Oancea se teme de un incendiu

Ce se întâmplă la finalul unei zile în cazul în care într-un spital din prima linie COVID-19 rămân doze de vaccin nefolosite? La Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, spital aflat în linia întâi COVID-19 încă de la debutul pandemiei în România, nu s-a aruncat nicio doză de vaccin, de la începutul campaniei de vaccinare, a explicat, într-un interviu acordat HotNews.ro, managerul spitalului, medicul pneumolog Cristian Oancea.

Cristian Oancea și colegii săi ai reușit acest lucru respectând procedura din strategia națională de vaccinare: au avut în permanență liste suplimentare cu personal medical din afara spitalului – angajați ai altor spitale din oraș, ambulanțieri, farmaciști sau stomatologi – pe care i-au sunat și care, în următoarea jumătate de oră – o oră, au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara pentru a se vaccina.

De ce rămân doze de vaccin nefolosite la finalul zilei?

Cum se ajunge în situația ca la finalul zilei să rămână câteva doze de vaccin nefolosite? „De exemplu, pe o listă, când ai sute de oameni, unii dintre ei se pot răzgândi – mai află o veste, mai vorbesc cu un vecin, cu un prieten etc. De altfel, și alții, care nu voiau inițial, s-au răzgîndit în sens pozitiv și au spus că vor să se vaccineze. Cumva, numărul lor este tot acolo. Dacă mai sunt câteva doze care rămân – două, trei, patru, cinci – cum am făcut noi?

CITEŞTE ŞI: Virgil Musta critică vehement transportarea vaccinului în cutiile de pizza: „E o situație ciudată! Arată o lipsă de organizare”

Am făcut liste suplimentare cu alți colegi de la alte spitale, cărora le-am spus: ‘Domnule, dacă ne mai rămân doze, țineți telefonul lângă voi, ca să veniți să vă vaccinăm și să nu pierdem nicio doză.’ Și am luat colegi de la ambulanță, inclusiv ambulanțieri și șoferi care lucrează pe ambulanțele ce preiau pacienți COVID”, a explicat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, pentru HotNews.ro.

Continuarea pe HotNews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *