Aproape 3.000 de angajați din sistemul sanitar timișean s-au vaccinat. Nu au fost reacții adverse

Aproape 3.000 de angajați din sistemul sanitar timișean s-au vaccinat

Aproape 3.000 de angajați din sistemul sanitar timișean s-au vaccinat. Potrivit autorităților, de la debutul campaniei de imunizare și până în prezent, s-au administrat 2.868 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 (la Spitalul Municipal Lugoj 160, la Spitalul Orășenesc Făget 60, la Sânnicolau Mare 40, la Deta 110, Jimbolia 45, Spitalul „Louis Țurcanu” Timișoara 411, Spitalul Militar 245, Spitalul Municipal Timișoara 240, Spitalul CFR 104, Spitalul „Victor Babeș” 500, Spitalul Județean 953).

„În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Timiș, in cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-a administrat un număr total de 657 vaccinuri (Făget 23, ” Louis Țurcanu 26, Sânnicolau Mare 30, Spitalul Militar  35, Deta 65, Municipal Timișoara 120, CFR 41, Jimbolia 20, Județean 297). Nu au fost reacții adverse.

CITEŞTE ŞI: Virgil Musta critică vehement transportarea vaccinului în cutiile de pizza: „E o situație ciudată! Arată o lipsă de organizare”

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, au transmis autoritățile.

Subprefectul Mircea Băcală a convocat, miercuri, o ședință online cu primarii din județul Timiș având ca temă campania de vaccinare împotriva COVID-19 din județ.

La ședință au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, alături de reprezentanți ai Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Au fost prezentate datele la zi privind vaccinarea din județul Timiș, inclusiv modul în care se vor derula cele trei etape ale vaccinării împotriva COVID-19.

Subprefectul Mircea Băcală a solicitat primarilor să sprijine campania de vaccinare, inclusiv prin informarea cetățenilor. Totodată, le-a fost solicitat primarilor localităților în care vor funcționa centrele de vaccinare să se finalizeze toate dotările acestora.

Primarii au arătat că sunt dornici să se implice în campania de vaccinare, existând și solicitări pentru centre mobile, astfel încât să poată fi imunizate toate persoanele care solicită vaccinarea și nu pot ajunge la centrele fixe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.