Virgil Musta critică vehement transportarea vaccinului în cutiile de pizza: „E o situație ciudată! Arată o lipsă de organizare”

Virgil Musta critică vehement transportarea vaccinului în cutiile de pizza: "E o situație ciudată! Arată o lipsă de organizare"

Medicul Virgil Musta susține că transportarea dozelor de vaccin anti-Covid-19 în cutiile de pizza reprezintă ceva „ciudat”. Despre dozele care rămân nefolosite este de părere că asta arată o lipsă de organizare.

„Este ceva ciudat. Cine știe de unde s-au transportat?! Ele vin din niște containere la locurile de unde se fac vaccinarări, unde sunt puse în frigider și probabil de acolo până la cabinet au fost puse in cutii ca sa fie mai simplu de transportat. Sunt convins că n-aveau cum să vină în cutii de pizza. Astfel nu-mi închipui sau nu știu cum s-a întâmplat acest lucru. Sunt convins că n-aveau cum să vină în cutii de pizza în congelatoarele acelea, la -80 de grade, e aproape imposibil”, a declarat Virgil Musta într-o intervenție telefonică în platoul B1 TV.

Dozele de vaccin care rămân nefolosite: „E o situație ciudată și arată o lipsă de organizare locală pentru că în mod normal faci comanda in funcție de cei pe care ii ai pe listă și au semnat că doresc vaccinarea. În momentul în care ai această catagrafiere nu cred că este o problemă să rămâne doze. Poate să rămână una-două”, a mai spus medicul, conform stiripesurse.ro.

Vaccinuri anti-Covid ambalate în cutii de pizza

Vaccinurile împotriva COVID care au ajuns marți, la Spitalul Județean din Slobozia, într-un prim ambalaj de carton, pe care scria pizza, au provenit direct de la Institutul Cantacuzino, principalul centru de depozitare a vaccinurilor din România. Surse din cadrul Institutului au explicat, pentru Europa FM, că s-a folosit acest ambalaj, care la rândul său a fost introdus în alte două cutii frigorifice, pentru o protecție fizică suplimentară a sticluțelor.

De ce prima cutie e de pizza? Pentru că doar așa au găsit responsabilii în perioada dintre Crăciun și Anul nou, când au început să vină în țară primele doze de la companie Pfizer.

În lipsa unor răspunsuri complete oficiale din partea responsabililor care se ocupă de campania de vaccinare, Europa FM a aflat de la surse din cadrul Institutului Cantacuzino că nu doar marți au fost livrate vaccinurile în cutii pe care scrie pizza, ci la fiecare plecare din sediul instituției. Diferența este că, până marți, 5 ianuarie, toate cutiile au fost acoperite cu autocolante, însă ieri, un ambalaj a scăpat neacoperit, din neatenție. “Așa am găsit între Crăciun și anul nou, când nimeni nu lucra”, a explicat angajatul Institutului pentru postul nostru, conform Europa FM.

Foto: independentonline.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Virgil Musta critică vehement transportarea vaccinului în cutiile de pizza: „E o situație ciudată! Arată o lipsă de organizare”

  1. acuma se explica implicarea armatei , se lucreaza sub acoperire. pentru a nu fi furate vaccinurile sunt camuflate in cutii de pizza.perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *