Germania: Guvernul a aprobat cote pentru femei în conducerea companiilor

Germania: Guvernul a aprobat cote pentru femei în conducerea companiilor

Guvernul german a aprobat miercuri un act normativ care va obliga companiile mari listate pe bursă să aibă cel puțin o femeie în consiliul de administrație după ani de dezbatere asupra acestui subiect, anunță Reuters și Financial Post, conform hotnews.ro.

Legea se va aplica în cazul companiilor listate pe bursă care au mai mult de trei persoane în consiliul de administrație.

Măsura a fost cerută de mult timp de Partidul Social Democrat German (SPD) dar creștin-democrații Angelei Merkel i s-au opus până recent.

Însă în ultimul timp cancelarul german și-a exprimat tot mai frecvent frustrarea vizavi de faptul că firmele se mișcă prea încet în a numi femei în poziții de conducere.

Intenția de a institui această obligație a fost anunțată pentru prima dată în luna noiembrie a anului trecut de către ministrul german pentru familii Franziska Giffey (SPD).

„Această lege este una de reper pentru femeile din poziții de conducere”, a afirmat miercuri Giffey într-un comunicat remis după adoptarea actului normativ.

„Am văzut de ani de zile că nu multe schimbări sunt făcute voluntar și progresul este foarte lent”, a adăugat aceasta.

Foto: Deutche Welle


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *