Creşte dependenţa de televizor. „Concurenţa pe această piaţă are ca principal beneficiar utilizatorul”, spune Sorin Grindeanu

televizor adevarul.ro

„La finalul anului 2017, existau 99,6 abonamente la servicii TV la fiecare 100 de gospodării. Cele mai utilizate rămân reţelele de cablu, care aveau cinci milioane de abonaţi şi îşi continuă creşterea, dar nu putem să nu remarcăm creşterea accelerată, cu 24 la sută, a abonamentelor prin tehnologia IPTV.

Această evoluţie se datorează şi faptului că, în contextul unei rate de penetrare de aproape sută la sută, furnizorii de servicii trebuie să propună oferte cât mai atractive, pentru a câştiga abonaţi noi.

CITEŞTE ŞI: Un angajat al Primăriei Dumbrăvița a afișat date cu caracter personal pe ușa unui… WC ecologic

Concurenţa pe această piaţă are ca principal beneficiar utilizatorul, ale cărui interese sunt în centrul preocupărilor noastre, ca reglementator al pieţei”, a declarat Sorin Grindeanu, presedintele ANCOM.

În 2017 s-a înregistrat o creştere cu aproape 3 la sută a numărului de abonaţi la servicii de retransmisie TV furnizate contra-cost, până la 7,45 de milioane.

În mediul urban, rata de penetrare era de 103,9 la 100 de gospodării, în timp ce în rural era de 94 la 100 de gospodării.

CITEŞTE ŞI: Timișoreanca Lavinia Pârva, îmbrăcată – mătușă, dezbrăcată – păpușă!

În functie de numărul de abonaţi la sfârşitul anului 2017, liderul pieţei de servicii TV avea o cotă de piaţa de 48 la sută, principalul competitor, 20 la sută, următorul competitor, 18 la sută, ceilalţi furnizori însumând 14 la sută.

Din numărul total de 7,45 de milioane de abonaţi, cei mai mulţi – cinci milioane – sunt abonaţi prin reţele de cablu (+5 la sută faţă de 2016), 2,3 milioane sunt abonaţi prin reţele satelit – DTH (-4 la sută), iar 120.000 sunt abonaţi prin IPTV.

În mediul urban, serviciile TV cu abonament sunt recepţionate îndeosebi prin reţele de cablu (82 la sută dintre abonaţi), urmate de recepţia prin satelit – DTH (15 la sută).

În schimb, în mediul rural sunt utilizate mai mult reţele satelit de tip DTH (54 la sută), iar cele de cablu sunt utilizate de 45 la sută dintre abonaţi.

FOTO: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Creşte dependenţa de televizor. „Concurenţa pe această piaţă are ca principal beneficiar utilizatorul”, spune Sorin Grindeanu

Lasă un răspuns