Un angajat al Primăriei Dumbrăvița a afișat date cu caracter personal pe ușa unui… WC ecologic

bloc dumbravita 1

Recunoscută drept o administrație care lucrează în interesul oamenilor de afaceri, nu în cel al cetățenilor, Primăria Dumbrăvița a simulat, de curând, o schimbare de direcție, dar tentativa hilară n-a convins, n-a plecat nimeni după fentă.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Lavinia Pârva, îmbrăcată – mătușă, dezbrăcată – păpușă!

Dați în judecată de o sută de familii din comună deoarece au modificat legislația locală pe șestache, pentru a le ridica la fileu investitorilor imobiliari, care s-au putut, astfel, apuca să ridice blocuri pe strada principală – caz prezentat pe larg în mai multe articole din „Renașterea bănățeană” -, edilii din Dumbrăvița s-au făcut, brusc, că lucrează.

CITEȘTE ȘI: Cascadorie pe șosea. O șoferiță s-a urcat cu mașina pe un alt autoturism. Video

Arhitecta-șefă Luminița Munteanu și un polițist local, Traian Szabo, s-au deplasat la fața locului, pe strada Petofi Sandor 21 A, acolo unde se construiește de zor un bloc cu trei etaje și magazine la parter, au constatat niște probleme și au aplicat o amendă de 50.000 de lei, solicitând, totodată, oprirea lucrărilor până la intrarea în legalitate.

bloc dumbravita1
Vizita pe șantier a angajaților primăriei a avut un efect nul: lucrările continuă

La prima vedere, s-ar părea că avem de-a face cu o acțiune în forță a Primăriei Dumbrăvița, însă, de fapt, se dorea doar adormirea vigilenței oamenilor.

CITEȘTE ȘI: Cinci persoane decedate și un copil rănit, în urma unui accident petrecut în Timiș

În primul rând, din cronologia desfășurării evenimentelor, reiese o evidentă tragere de timp a administrației locale: controlul a fost efectuat în data de 23 aprilie, procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor a fost emis după mai bine de trei săptămâni, în 16 mai, pentru ca abia după încă o săptămână, în 23 mai, documentul să fie afișat în incinta șantierului.

Citind procesul-verbal, am aflat că Luminița Munteanu a constatat nerespectarea proiectului autorizat cu autorizația de construire nr. 802/3.10.2017, mai precis nerespectarea minimului admis de Codul civil față de limitele laterale de proprietate și față de frontul stradal. Asta pe de o parte.

Pe de altă parte, aceeași arhitectă-șefă scrie în procesul-verbal că respectivele fapte constituie „contravenții la normele legale privind edificare imobil fără autorizație de construire și se sancționează cu amendă contravențională astfel: conform art. 26, alin. 1, lit. b (din Legea 50/1991 – n.r.), de la 50.000 lei până la 100.000 lei”.

proces verbal dumbravita
Reprezentanții administrației locale din Dumbrăvița au afișat datele cu caracter personal ale investitorului imobiliar pe WC-ul ecologic din incinta șantierului. Obturarea lor ne aparține…

Păi ori a fost nerespectată autorizația de construire, ori imobilul s-a edificat fără autorizație de construire, că nu-i același lucru?! Probabil, respectiva inadvertență a fost inserată deliberat în document, oferindu-i muniție investitorului sancționat, pe care acesta să o folosească într-un viitor proces cu primăria.

CITEȘTE ȘI: S-a inaugurat Pasajul Popa Șapcă. Foto

De asemenea, este foarte interesant cum doamna Munteanu a constatat doar că blocul se construiește prea aproape de imobilele învecinate și de stradă, însă n-a constatat și că numărul de apartamente îl depășește pe cel admis sau că al treilea etaj, cel care ar fi trebuit să fie retras, este, de fapt, un etaj în toată regula, chestiuni atacate de cetățeni în acțiunea lor judiciară.

Mai departe. Așa cum prevede și rubrica specială din procesul-verbal, unul dintre cele trei exemplare trebuia să fie „înmânat/comunicat contravenientului personal/prin afișare la domiciliu/cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire”, iar în acest din urmă caz, în procesul-verbal ar fi trebuit să apară numărul de înregistrare și data în care a fost trimisă scrisoarea recomandată.

Dar în document spațiile punctate în care ar fi trebuit menționate datele respective sunt goale, iar în locul afișării la domiciliu, arhitecta-șefă a optat pentru afișarea procesului-verbal în incinta șantierului, mai precis pe… ușa WC-ului ecologic!

Or, dacă n-a primit procesul-verbal și nu a știut de sancțiunile dispuse de primărie și de măsurile pe care trebuie să le ia, cum poate fi acuzat investitorul imobiliar că nu s-a conformat și că nu a oprit lucrările până la reintrarea în legalitate?! Sigur, e posibil ca, finalmente, „răvașul” primăriei să ajungă la destinatar, dar, dacă nu se va întâmpla așa, cine va profita oare de „scăparea” administrației locale? Până una-alta, pe șantier se lucrează de zor…

Toate aceste stângăcii voite ale reprezentanților administrației locale sunt bătute însă, de departe, de gestul celor doi angajați, arhitecta-șefă și polițistul local, de a dezvălui datele cu caracter personal ale investitorului imobiliar – adresa exactă, codul numeric personal – CNP, numărul și seria buletinului de identitate -, prin afișarea lor pe ușa WC-ului ecologic din incinta șantierului!

A doua zi, procesul-verbal a fost dezlipit de pe ineditul loc de afișaj, însă prostia fusese deja făcută…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un angajat al Primăriei Dumbrăvița a afișat date cu caracter personal pe ușa unui… WC ecologic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *